Létrehozva: 2020.08.23.

Újabb kisfiúnak gyűjtenek a 700 milliós gyógyszerre

A három kisfiú, Zente, Levente és Noel sikertörténete után most egy újabb SMA-s beteg kisfiú, Zsombor kér segítséget. 730 millió forint összegyűjtése a cél. A szülők bíznak a csodában és erőt ad nekik az, hogy már három gyereknek sikerült összeadni a pénzt az összefogás erejével.

Egy kazincbarcikai kisfiúnak is a világ legdrágább gyógyszerére van szüksége.

„Egy cél lebeg a szemünk előtt, ez pedig a Zolgensma” – mondta a Ripost-nak Burinda-Szőcs Szabina. Az SMA betegségben szenvedő Zsombor édesanyjának az is erőt ad, hogy egyáltalán van már mire gyűjteni, mert van gyógyszer. „Ez a cél visz minket előre és reméljük, hogy egyszer járni és biciklizni látjuk majd a kisfiamat” – tette hozzá az édesanya.

Levi volt a második, akinek gyűjtöttek

Megtudtuk: a kisfiú a betegségéhez képest jól van és állandóan hallatja a hangját. A hosszú hétvége előtt járt le egy másfél hetes rehabilitációja, amitől erősebb lett, de nagyon meg is viselte őt. A hosszútávú segítség a génterápia lenne. Zsombi a gerincvelő eredetű izomsorvadás legsúlyosabb változatával, az 1-es típussal született.

„A modern kezelések nélkül valószínűleg nem élné meg a második életévét, mert az izmokat mozgató idegek fokozatosan elhalnának a szervezetében. A légzésért felelős izmok sem működhetnek idegi irányítás nélkül. Megfulladna a légzést támogató izmok idegeinek elhalása miatt” – magyarázta az anyuka.

A kis Zente is belopta magát az emberek szívébe

 

A kisfiú lyukas szívvel született és 2,5 hónapos korábban, a szívműtét után derült ki, hogy más problémákkal is szembe kell nézniük.

„Nem volt időnk magunkba zuhanni, mert tudtuk, hogy fontos a korai kezelés” -mesélte az édesanya. Zsombi egy nappal a hathónapos kora után meg is kapta az első Spinranza kezelést a Bethesda kórházban.

„Ez fontos gyógyszer, de a teljes élet reményét Zsombinak csak a Zolgensma adhatja meg, ami a jelenlegi árfolyamot figyelembe véve 730 millió forintba kerül” – tette hozzá Szabina. Ehhez kérnek segítséget a szülők és bíznak a közösség erejében. Eddig 21 millió forint gyűlt össze.

Most Zsombornak lehet reményt adni

„Minket még nem ismernek annyira, ezért nehezebb a gyűjtés” – vélekedik az anyuka. „A pénz nagy részét a licites csoportokon keresztül kaptuk.”

Az Angyalok jótékonysági licites csoportban például naponta több tárgyat bocsájtanak licitre, aminek a bevételét a kisfiú gyógyulására ajánlják fel. De gyűjtenek kupakokat, szerveznek rendezvényeket is, és elindult az Egymillió lépés Zsombiért. Ha egymillió ember egyet lépve Zsombira gondol és utal 700 forintot azért, hogy egyszer ő is léphessen majd, összegyűlhet a szükséges összeg. A szülők bizakodóak, nagy erőt ad nekik a másik három kisfiú példája, akiknek társadalmi összefogással sikerül összegyűjteni a pénzt.

„Ismerem mindhármukat, összetartunk. A szülők segítenek tanácsokkal, tippeket adnak a hatékony gyűjtéshez” – mondta Szabina.

Mint a Ripost korábban megírta, Zsombor szülei megvárták, amíg Noel számára összegyűlt a szükséges pénz, csak azután kezdtek kampányba Zsombiért.

Emléknapló készül Noelnek „Noel nemsokára megkapja az életre szóló ajándékát, a Zolgensma génterápiát, köszönhetően nektek” – írta a kisfiú édesanyja, Hilda boldogan, immár Budapesten. Kiderült: nincs akadálya annak, hogy augusztus 25-én az érkötvélyesi Ölyüs Noel is új esélyt kapjon az életre. Mivel a gyerek pici, semmire sem fog emlékezni ebből az időszakból, az édesanya Emléknaplót készít, hogy tudja majd meg a kisfia, kik azok az emberek, aki hozzásegítették a kezeléshez. A kisfiú Facebook oldalán keresztül bárki üzenhet, küldhet fényképet Noelnek. Noel első szülinapján  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

origo.hu

Drámai közelségbe került a III. világháború

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

ripost.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria

INSIDER

Megszólalt a szakértő a jubileumi pontyfogóversenyről

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe