Létrehozva: 2020.08.04.

Tönkretett egy családot: egyre több öngyilkosból lesz gyilkos

Miért kell mások életét is elvenni? – kérdezik sokan, miután pénteken délután egy kétgyermekes édesanyának azért kellett meghalnia, mert egy öngyilkos férfi levetette magát a 14. emeletről és ráesett. Azok, akik öngyilkosságot követnek el, gyakran mások életét, testi épségét is veszélyeztetik, olykor akaratlanul nemcsak önmaguk, hanem valaki más, akár egy idegen gyilkosává válnak.

Két pici gyermek maradt árván, egy férfi veszítette el a szerelmét és szülők a lányukat pénteken délután, egy pillanat alatt.

Fotó: Ripost

Idegen családanyát vitt magával a halálba

Ahogyan azt a Ripost megírta, Újbudán a Hadak útján lévő panelház 14. emeletéről kivetette magát egy 42 éves férfi, és éppen egy sétálni induló, babakocsit toló anyukára esett. Mindketten azonnal meghaltak, a baba csodával határos módon karcolásokkal megúszta. A tragédiának tanúja volt az asszony férje és hároméves kislánya is, akik mögötte léptek ki a házból.

Rettenetes tragédia, felfoghatatlan, hogy tud ilyen abszurd lenni a véletlen, hogy pont akkor állt ott az az ártatlan nő, amikor az öngyilkos kiugrott

– idézte fel a tragédiát vasárnap a Ripost-nak az egyik szomszéd, aki jól ismerte a 12. emeleten lakó Erzsébetet.

Fotó: Ripost

A nagypapa egy képet posztolt a családról, amin a fiatalok sugárzóan boldogok, háttérben látszik a babakocsi is. „Ezt a boldogságot tépte szét a felelőtlen öngyilkos… Kész csoda a drámában, hogy a 6 hónapos unokám egy karcolással megúszta, pedig a babakocsi ezer darabra tört. Ne hívjatok, a beszéd még nem megy.”

Fotó: Ripost

Mint kiderült, az öngyilkos férfi klímaszerelő volt és a munkája miatt ment a társasházba. Mi játszódhatott le a fejében, hogy nem a megrendelőhöz csöngetett be, hanem a mélybe vetette magát, és ezzel egy másik családot tönkretett, már nem tudhatjuk. A barátja szerint szerelmi bánatba volt, a szerelem forgatta ki önmagából. A barát arra kérte az embereket, ne haragudjanak Janira, amiért akaratán kívül megölt egy édesanyát. De ez nem harag kérdése, egy család élete ment tönkre.

Budapesti pláza tetejéről ugrott a fiatal

Hatalmas üvöltéssel, telefonjával a kezében vetette le magát a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetejéről egy húsz év körüli fiatal 2017 nyarán. Csakis a szerencsén múlott, hogy senkire nem esett rá, hiszen a környéken és a parkolóban is többen sétáltak. Ezzel azonban nem törődött, ahogyan azzal sem, milyen sok szemtanúja van a tragédiának. Az arra sétálók megpróbáltak segíteni rajta, fogták a fejét és tartották benne a lelket a mentők kiérkezéséig, ám minden porcikája darabokra volt törve. A kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

Diáktársait veszélyeztette az egyetemista

Bármelyik diáktársára ráeshetett volna Gy. Péter, aki 2019 decemberében egy rosszul sikerült dolgozat miatt kiugrott az Óbudai Egyetem negyedik emeletéről. A 24 éves fiú a negyedik emeleti folyosó ablakából vetette magát a mélybe és azonnal szörnyethalt. A diáktársai nem értették, mi történt vele, ugyanis a dolgozata ezt megelőzően jól sikerült… Mindenesetre csak a szerencsén múlt, hogy nem esett rá senkire.

Sokkos állapotba került a szemtanú

Három fiatal éppen akkor sétált az utcán, amikor egy lány kiugrott egy óbudai panelház 15. emeleti ablakából. Egyikük rosszul lett a látványtól, sokkos állapotba került, hiszen az ő élete is veszélyben volt. A tragédia 2018 januárjában történt. Korábban ugyanebből az épületből vetette ki magát egy fiatal srác, előtte pedig egy fiatal férfi is, aki korábban a párjával veszekedett.

Csak magára gondol az öngyilkos

Az öngyilkosságra készülők miért nem gondolnak arra, hogy másokat is veszélyeztetnek, meg is ölhetnek akaratukon kívül?

Az öngyilkosság utolsó fázisában sok minden végigfut egy ember agyában

– magyarázta a Ripost-nak Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

„Számba veszik az életüket, mielőtt meghalnak. Olyan mély depresszióval küzdenek, hogy negatívan látják saját magukat és a jövőt. A tragédia előtt saját magukkal, az érzéseikkel vannak elfoglalva, nem is gondolnak másra. Kívülállóként teljesen más megítélni a helyzetet, hiszen logikus, hogy nem teszünk kárt másokban, de az is logikus, hogy nem ugrunk ki egy ablakból. Az öngyilkosság mögött legtöbbször kezeletlen mentális zavar áll, aki önmaga ellen fordul, képtelen reálisan megítélni és értékelni a helyzetet. Az édesanya szerencsétlenségére rosszkor volt rossz helyen, ez egy kiszámíthatatlan tragédia.”

Hegyoldalnak repült az öngyilkos pilóta

Repülőkatasztrófa történt 2015. március 24-én a Nyugati-Alpokban. Az egyik pilóta kiment a fülkéből a mosdóba, ahonnan már nem tudott visszajutni a helyére. A fülkét magára zárta társa, a 27 éves másodpilóta. Andreas Lubitz pszichiátriai problémákkal és depresszióval küzdött, feltételezések szerint szerelmi bánata is volt. Hegyoldalnak vezette a repülőgépet, önmagával együtt 150 embert ölt meg.

Fotó: MTI

Autópályán lett öngyilkos egy anya?

Nemcsak a kisfiát, hanem egy 68 éves idegen asszonyt is magával vitt a halálba J. Gréta 2019 szeptemberében az M5-ös autópályán. Péntek hajnal volt, amikor az asszony kocsiba ültette 10 éves fiát és az ellenkező irányból hajtott fel az autópályára. Tizenhárom autós kikerülte és villogott neki, hogy figyelmeztesse, de ő csak hajtott tovább, majd a 14. kocsiba frontálisan belecsapódott. Szemtanúk szerint még a lámpát is lekapcsolta. Ő és a kisfia, a vétlen autóban pedig egy 68 éves asszony vesztette életét. A nő anyja kizártnak tartja, hogy lánya öngyilkos lett.

 

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékes vonalról is hívható, mindegyikről ingyenes.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az orosz hadsereg megnevezte új célpontjait: Macront is említették

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Nagyon aggódnak a rajongók Zimány Linda miatt - most szúrták ki a testén

mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Irán egyértelművé akarta tenni, hogy vele ezt nem lehet megcsinálni + videó

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Borzalom Kiskunhalason: lángoló ruhában ült az ágyán a nyugdíjas asztalos, döbbenet, hogyan mentették meg az életét

INSIDER

„Itt leszel a szívünkben örökké!” – rengetegen gyászolják a tragikusan fiatalon elhunyt Pál Tomit

INSIDER

„Láttam, hogy imbolyog, leült a székre, hirtelen előrezuhant, nem vett levegőt” - öt órán át küzdöttek Zsuzsi életéért, mindhiába

INSIDER

Hihetetlen! - órákon belül 15-20 fokot zuhanhat a hőmérséklet - ezt mondta ennek hatásairól a meteogyógyász