Létrehozva: 2020.08.13.

Ötletes módszerrel kezelik az elefántlábú fiút

Egy különleges kezelés segíthet azon a nagyon szerény körülmények között élő fiún, akinek erősen vizesedik az alteste, mindkét lába hatalmasra dagadt és többször volt már sérve. Az elefántlábú fiú álma, hogy meggyógyuljon és programokat szervezhessen a barátaival.

Mint arról lapunk korábban beszámolt: megkezdték Kanalas Dávid, az elefántlábú fiú kezelését a Bajcsy kórházban, az első szakaszban infúziót, gyógyszereket és vízhajtót kapott.

„Már nem annyira görcsös a lábam, nem annyira feszül a bőr sem” – nyilatkozta akkor lapunknak Dávid, aki nagyon boldog volt, mert amellett, hogy elkezdődött végre a kezelése, kapott egy telefont is, amin tartani tudja a kapcsolatot a családjával.

Fotó: Ripost

„Ez az egy dolog, ami most nehéz: nagyon hiányoznak a szüleim és a kishúgom. Nemrég volt a születésnapom, és sajnos nem tudtak feljönni Budapestre meglátogatni, mert elromlott az autónk. Pár napja még úgy volt, hogy nem maradhatok tovább a kórházban, így már készültem a hazaútra. Most, hogy bejelentették, mégis tudnak továbbra is bent fekve kezelni, az egyik szemem sír – mert így két hétig megint nem láthatom a szüleimet, a másik pedig nevet, mert remélem, hogy végre meggyógyulhatok” – mesélte lapunknak a fiú.

Dávid pártfogója, Varga Brigitta mindehhez hozzátette: a fiú kezelése most egy nyirokmasszázsból fog állni, ami után egy speciális fáslit és harisnyát húznak majd a lábára. Ehhez azonban fontos, hogy minél kevesebbet mozogjon, hiszen ezeknek a helyükön kell maradniuk.

Fotó: Ripost

„Emellett nagyon örülünk, hogy mégis tudják Dávidot ilyen módon kezelni, és szuper az is, hogy bent maradhat a kórházban, hiszen nyertünk egy kis időt, az albérlet ugyanis még mindig nincs meg” – mondta a Ripost-nak a nő, majd kiemelte: Dávid sajnos nem tud magáról teljes mértékben gondoskodni, ezért lenne fontos, hogy a családja is fel tudjon költözni a fővárosba. Míg az édesanyja gondoskodna róla és a 10 hónapos húgáról, addig az édesapja munkát vállalna.

Fotó: Ripost

„Ez után a kórházi kezelés után mindenképpen szeretnénk igénybe venni még a magánklinikán dolgozó szakember felajánlását is, ezért is lenne fontos Dávid és családja számára egy kis lakás. Tudjuk, hogy maga lenne a csoda, ha valaki ezt akár ideiglenesen is felajánlaná, de mi hiszünk a csodákban” – mondta mosolyogva lapunknak Brigitta, aki azt is hozzátette: a fiú számláján lassan ugyan, de gyűlik a pénz, amiért a család és ő maga is nagyon hálásak, s minden felajánlónak lapunkon keresztül szeretne köszönetet mondani.

Egyre több segítség érkezik

Egyre többen segítenek Dávidnak, a fiú legnagyobb örömére kapott már egy okostelefont és egy okosórát, hogy minél könnyebben tudja tartani a kapcsolatot a családjával, nemrég pedig egy VIII. kerületi CBA kereste meg: megtudták, hogy fiúnak egy speciális diétát is tartania kell a betegsége miatt, ezért összeállítottak számára egy hatalmas csomagot, ami teljes kiőrlésű élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmaz.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlaiékat is megzavarhatja az Eb-n a skót sztár lélegzetelállítóan szép kedvese - galéria

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

magyarnemzet.hu

Azahriah újabb elképesztő dolgot művelt, Rúzsa Magdolna az élre ugrott

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

Vezércikk - Abba kell hagyni a háborús uszítást! + videó

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián