2 éve

Láthatósági mellénnyel rohant a forgalommal szemben a hős apa, hogy megmentse a családját

Egy belső sávban ütközött kocsi miatt következett be a szörnyű baleset, melyet könnyen újabbak követhettek volna.

Baleset történt az M86-os autóúton, Vép közelében, hétfőn, hajnali 1 óra körül. Egy fiatal nő, valószínűleg a fáradtság miatt, a jobb oldali padkára futott és szalagkorlátnak ütközött. A Seatból kirepült az akkumulátor, lámpái kitörtek, így a jármű világítás és visszacsillanó felületek nélkül állt az éjszakai sötétben a belső sávban – írja a 112 Press.

A nő telefonon sem tudott segítséget kérni, mert az ütközéskor a készüléke elrepült és a teljes sötétben nem találta meg. Karjával a feje fölött integetve megpróbálta megállítani az érkező járműveket, de elmondása szerint 5-6 autó is elhajtott mellette.

A vérző fejű édesapa kimászott a roncsból, az ajtóból kikapta a fényvisszaverő mellényt és súlyosan sérült fiát... Közzétette: 112 Emergency Press Hírügynökség2020. augusztus 9., vasárnap

Egy járművezető később megállt, a jobb oldali padkára húzódva, ekkor érkezett a szlovák rendszámú Lexus. Az érkező kocsit vezető férfi feltehetőleg az út szélére húzódott autót látva besorolt a belső sávba, ahol szembe találta magát a Seat sötét roncsával.

A hirtelen irányváltástól – és feltehetőleg a Seatból kifolyt olaj miatt is – a sofőr elvesztette az irányítást a járműve felett, a jobbra kitérő, majd ismét balra sodródó Lexus a középső szalagkorlátnak ütközött, a tetejére fordulva csúszott rajta, majd a levegőbe repült és ismét megpördülve a tetején ért földet.

Egy férfi mászott ki vértő fejjel a fejtetőre állt járműből, az ajtóból kikapta a fényvisszaverő mellényt és sérült családtagjait hátrahagyva rohanni kezdett Szombathely felé, hogy megállítsa a feléjük tartó járműveket. Ez sikerült is, így újabb súlyos és jó eséllyel már halálos kimenetelű balesetet előzött meg az édesapa.

A balesetet szenvedettek közül mindenki használta a biztonsági övét. A Lexusban utazó egyik gyermek súlyos végtagsérülést szenvedett, édesanyja pedig 20 perccel a baleset után lett rosszul, őt csigolyasérülés gyanújával szállították kórházba a mentők.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!