2 éve

Kész őrület: busszal és villamossal mentek rabolni, majd késsel fenyegetőztek Budapesten

Arra nem gondoltak, hogy a kamerák majd felveszik őket...

Egy nő tett bejelentést arról, hogy augusztus 25-én este fél nyolckor egy II. kerületi élelmiszerboltba két férfi ment be, ezután mindketten kést rántottak és megfenyegették az üzlet alkalmazottját, hogy nyissa ki a kasszát. Az eladó megijedt és eleget tett a követelésnek, így a két férfi a kasszából, illetve egy pulton lévő pénztárcából összesen 120 ezer forintot vett el, amit hátizsákjukba tettek és elmenekültek a helyszínről.

Fotó: 123RF

A nyomozás során kiderült, hogy a két férfi busszal és villamossal jutott el a II. kerületi üzletbe és a IX. kerületi Boráros térről indultak.

A két férfiről kamerafelvételek készültek, amelyek alapján a rendőrök a Boráros téren fel is figyeltek rájuk: a Blaha Lujza térig követték őket, ahol augusztus 27-én 12 órakor elfogták a 65 éves B. Istvánt és a 25 éves Cs. Rolandot.

A nyomozók rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, beismerték tettüket. Őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt – írja a police.hu.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!