2 éve

Az őrök bánthatták Imrét? Meghalt egy rab a sátoraljaújhelyi börtönben

Nyolc éve élt a rácsok mögött és már csak egyetlen esztendőt kellett volna kihúznia Szilágyi Imrének, ám a fiatal férfi élve már soha nem hagyhatja el a börtönt.

Szilágyi Imre rejtélyes halála miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálódik, az ügyet rendkívüli halálesetként kezelik. A család úgy véli, rokonuk a börtönőrök bántalmazásába halt bele a sátoraljaújhelyi börtönben.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Nem nyugszom, amíg ki nem derül, mi történt a testvéremmel„ – kezdte a Blikknek Imre fivére, Ambrus, aki szerint a férfinek soha nem volt semmi egészségi baja, életerős 130 kilós ember volt. „Erre most azt akarják elhitetni velünk, hogy pont akkor lett rosszul, amikor négy őr próbálta megbilincselni. Elnézést, de ezt nem hiszem el, teljesen életszerűtlen. Úgy látom, az ügyet vizsgáló hatóságnak is hasonló a véleménye, különben nem nyomoznának emberölés miatt.”

Imre sokat panaszkodott Ambrusnak, hogy az őrök kipécézték, sokszor igazságtalanul bántak vele.

„Július végén kaptam a telefont, hogy meghalt a testvérem. Nem akartam elhinni. Akkor azt mondták, orvosi vizsgálatra vitték volna, de intézkedés közben rosszul lett. Bár hívtak orvosi segítséget, de már nem lehetett megmenteni. Ami ennek teljesen ellentmond, hogy a több órán át tartó boncolás kimutatta, ütésnyomok vannak a testén” – folytatta Ambrus.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!