tóth gabi
Szédületes, milyen ízpárosításokra képesek a magyar fagylaltkészítő mesterek, akik beneveztek az Év Fagylaltja verseny 2020-ra!
Egészen elképesztő alkotásokat álmodtak és alkottak meg a magyar fagylaltmesterek az idei év legrangosabb fagyiversenyére. A 13 döntős különlegesség között találni chilipelyhes, pörkölt szezámos, karamellöntetes vaníliafagyit (Őrült szezám), sós roppanós pisztáciával és sárgabarackkal megbolondított rumosdió fagyit (Arany dió), illetve burgonyapelyhes fagyit pirított fahéjmorzsával és nádcukros pörkölt törökmogyorós törettel és ribizliöntettel (Alföldi angyalbögyörő). Míg a szerényebb ízkombinációkat többek közt olyan finomságok képviselik, mint a tonka-mogyorós kávés vaníliafagyi, mentás zöldcitrom fagyi, a narancsos kávéfagyi és a törökmézes vaníliafagyi.
A zsűri július 7-én kóstolja végig a hűsítő finomságokat, melyek a versenykiírás értelmében nem tartalmaznak sem aromát, sem mesterséges színezéket, de növény eredetű habalapot és hozzáadott növényi zsiradékot sem.
A keddi 15 órai eredményhirdetést követően pedig 17 órától bárki megkóstolhatja nem csak a 2020-as Év fagylaltját, de vetélytársait is a XVIII. kerületben található Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában.