2 éve

Szívfacsaró: ezért hagyta el családja a cicát, aki most nagy segítségre szorul – fotók

Mindene megvolt a tündéri cicának, Orcának: szerető családja mindig ügyelt arra, hogy semmiben se szenvedjen hiányt. A bajban azonban magára hagyták a járásra képtelen macsekot.

Két civil önkéntes vette magához a cicát, akik most azon dolgoznak, hogy az állat egy kerekes kocsival újra közlekedhessen, amíg nem tud talpra állni.

Orca, a cica
Fotó: Varga Ágnes-Éva

„Orcát a szintén civil állatmentő kollégámmal, Andrási Melindával együtt gazdáitól vettük át néhány hete, mert ők nem tudtak és valószínűleg nem is igazán akartak vele mit kezdeni„ – emlékszik vissza Gyurkovics Glenda, aki azóta gondozza a lebénult, egyéves állatot.

Gyurkovics Glenda
Fotó: Ripost olvasói fotó

Mint mondja, amikor a macska lebénult, eredeti gazdái állatorvoshoz vitték, infúziót és szteroidot kapott, de továbbra sem tudott felállni.

Fotó: Varga Ágnes-Éva

„A röntgen nem mutatott törést, elváltozást és mivel sokat csatangolt kint is, bármi történhetett vele. A szteroidos kúra után csak minimális a javulás. Mozgatjuk, tornáztatjuk itthon a speciális hámjával. Érzi a végtagjait, fájdalomérzete van, a lábai mozognak, csak éppen használni nem tudja őket, viszont igyekszik„ – mondja Glenda a Ripostnak.

Fotó: Varga Ágnes-Éva

A cicát naponta többször kell pelenkázni, mert folyik a vizelete.

„Most pénzt gyűjtünk neki egy kerekes kocsira, amivel önállóan tudna közlekedni, illetve egy nagyon drága vizsgálatra, ami megmutatná, hol és mi a gond. Sajnos minden nap csökken az esélye, hogy újra lábra tud állni fizioterápiával, de bízunk a legjobbakban: eddig már 127 ezer forint gyűlt össze, és hamarosan a kerekes kocsit már meg is tudjuk neki venni.”

Andrási Melinda
Fotó: Ripost olvasói fotó

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!