2 éve

Küzdenek a gyönyörű Réka életéért az orvosok: ikertestvérével kamionba csapódtak Vadna mellett

Horrorbalesetet szenvedett egy testvérpár, most küzdenek az egyikük életéért.

Ki kellett vágni az autóból azt a két fiatal lányt, akik balesetet szenvedtek a 26-os számú főúton, Vadna külterületén. Egy kamionnal ütköztek szombaton, és a kazincbarcikai tűzoltók feszítővágó, valamint feszítőhenger segítségével szabadították ki őket a járműből – írja a boon.hu.

A Véradó Riadó nevű Facebook-oldal bejegyzéséből kiderült, ikerlányok ültek az autóban, egyiküket pedig életveszélyes állapotban szállították a kórházba.

„Unokatestvérem ikerlányai súlyos autóbalesetet szenvedtek Vadnánál. Kamionnal ütköztek. Réka állapota kritikus. Szinte minden csontja eltörött, belső sérülései vannak. Tegnap már átesett a BAZ megyei központi kórházban egy sürgős, 6 órás műtéten, jelenleg gépek tartják életben az intenzív osztályon. További vérigényes műtétekre és transzfúzióra lenne szüksége, de a rendelkezésre álló vérkészlet véges. Irányított vérfelajánlásokkal biztosítani lehetne, hogy időben megkaphassa a szükséges vérpótlást ...” – olvasható a Véradó Riadó oldalán.

A fiatal lány vércsoportja A Rh+, de bármilyen vércsoportú ember segíthet neki, bárhol az országban. A Borsod megyei Putnok önkormányzata is segíti a helyi születésű lányok gyógyulását, az irányított véradásra jelentkezőket kocsival vitték el a miskolci kórházba.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!