2 éve

Komoly elhatározás: megvásárolná a horrorházat a pátyi boncmester fia

A gyerekkora miatt nem akarja elengedni a házat ifj. R. Dénes.

Megvásárolná saját egykori otthonát a pátyi boncmester fia. A Pest megyei családi ház akkor került a hírekbe, amikor kiderült, hogy egykori tulajdonosa emberi szövetmaradványokat hordott haza, mert nem tudta maradéktalanul teljesíteni a vállalkozása kereteiben vállalt kötelezettségét.

Az lett volna a feladata, hogy a kórházakból származó – többek között orvosi vizsgálatokhoz levett – mintákat megsemmisítésre szállítsa, de nem tudta kigazdálkodni a krematórium árát. Miután teljesen ellehetetlenült anyagilag, az élete munkájával megszerzett házát elárvereztette a hitelező pénzintézete. Az új tulajdonos egy befektetésekkel foglalkozó cég. Az épületet 21 millió forintért szerezte meg, ám aztán megállapította, hogy a valós piaci értéke ennél közel tízmillióval magasabb.

A boncmestert néhány hete találta meg a Bors
Fotó: MTI

Az R. család egykor teljesen hétköznapi életet élt. A gyerekeknek eszükbe sem jutott, hogy máshova is születhettek volna. A szüleikkel és egymással is harmonikus volt a kapcsolatuk, fürödtek a kerti medencéjükben, és mindenben számíthattak egymásra. Nem csoda, hogy a már felnőtt férfivá nőtt egykori fiú szívesen gondol vissza gyermekkora helyszínére.

„Túl sok a szép emlék! Még élt az édesanyám, aki összetartott bennünket. Fel sem merült bennünk, hogy évekkel később ilyen súlyos problémáink lehetnek” – mondta a Borsnak Dénes, aki csak mosolyog azokon, akik a házukat a történtek ismeretében rémséges eseményekkel hozzák összefüggésbe. Egy ideig maga is dolgozott édesapja egykori szakmájában, és ugyan maga is tudja, hogy sokak számára erő­sen furcsán hat a szövetek vödörben való tárolása, ő nem gondol erre ilyen lelkülettel.

A házat a tetemes adósság miatt árverezik el
Fotó: Végh István

Dénes már tett vételi ajánlatot az ingatlanra, ám arra a cég nem reagált. A cél érdekében viszont a fiú eladta a jelenlegi házát, hogy álmai otthonát megvásárolhassa. Most az a terve, hogy a napokban újra egyezséget kezdeményez a társaság képviselőivel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!