2 éve

Igazi hős: mindenki magára hagyta, Zsanett megmentette a nő életét

Hétköznapi hős mentette meg egy nő életét: a debreceni édesanya állt meg egyedül segíteni a bajba jutottnak.

„A kislányomat vittem oviba, amikor a Darabos utcánál egy hölgyet vettem észre, aki nem volt magánál. A gyereket bevittem az oviba, gondoltam, hátha addig felébred. Mire visszaértem, még mindig ugyanabban a testhelyzetben volt. Bökdösni kezdtem, szólongattam, hogy jól van-e, de nem reagált. Ekkor már éreztem, hogy nagy a baj – emlékezett vissza a rémisztő pillanatokra Gyurkovics Zsanett.

Zsanett egy igazi hős Fotó: Ripost olvasói fotó

„Hívtam a 112-őt, a telefonban mondták, hogy fordítsam oldalra. Ehhez egy arra járó srác segítségét kértem, majd követtük, amit az operátor a telefonban mondott, míg kiértek a mentők. Ők átvették a hölgyet, aki valószínűleg a melegtől lett hirtelen rosszul.”

Zsanett a Ripostnak elmondta, hogy sokan mentek el a nő mellett, anélkül, hogy megkérdezték volna, mi a baja.

„Én voltam az egyetlen, aki megállt. Szomorú, hogy úgy sétált el mellette mindenki, mintha ott sem lett volna! Persze, amikor a mentők megérkeztek, mindenki odatömörült...„ – mondta Zsanett. „A mentők elmondták, hogy megmentettem az életét, mert ha később érkezik a segítség, akkor nem a kórházban kötött volna ki a hölgy, már nem tudtak volna rajta segíteni. Szerencse, hogy pont arra jártam!” – tette hozzá a fiatal anyuka.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!