2 éve

33 fokot mértünk nyitott ablaknál a 3-as metrón!

Karácsony Gergely tavaly a hőhullám idején azzal kampányolt, hogy nincs klíma a 3-as metróban. Megnéztük, hogy most mi a helyzet, hiszen Karácsonyék kivették az idei költségvetésből a klímaberendezés beszerzését. Pedig a helyzet brutális: 33 fokot mértünk a metrón, nyitott ablaknál!

A legnagyobb hőhullám idején szállt fel Karácsony Gergely a 3-as metróra, és mért látványosan 34,8 fokot a hőmérőjével a 2019-es önkormányzati választás kampányában. Akkor baj volt, hogy meleg van a metrószerelvényeken, a kampányban jól hangzott ezzel támadni a korábbi városvezetőt.

Pedig Tarlós István már tavaly elmondta, hogy a technikai és anyagi feltételek is adottak a klíma beszereléséhez, Karácsony Gergelyék ennek ellenére februárban kivették a klíma beszerelését az idei költségvetésből. Lementünk, és megmértük, hogy idén nyáron, lehúzott ablaknál mi a helyzet a metrószerelvényben: 33 fokot mértünk!

Fotó: Ripost

A metróból feljövő emberek a Ripost kérdésére kivétel nélkül rávágták: szükség lenne a klímára a metró szerelvényein. Akadt, aki arra panaszkodott, hogy szívbeteg, és szinte elviselhetetlennek érzi a meleget, de az egészséges emberek számára is nagy megpróbáltatást jelent ez a hőmérséklet.

Érthetetlen, hogy ha tavaly még ennyire fontos volt a klíma Karácsony Gergelynek, akkor idén miért nem az.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!