2 éve

Kiderült az igazság: több mint tízéves rejtélyt derített fel a rendőrség – erre senki sem számított

Két, egy 12 és egy 16 évvel ezelőtt elkövetett, gyilkosságot derített fel a rendőrség – jelentette be a rendőrség főosztályvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az egyik ügy, amelyet sikerült felderíteniük, egy 2008 augusztusában a főváros XII. kerületében, a Kútvölgyi kórházzal szemközti kiserdőben történt emberölés. A kiserdőben egy hajléktalan férfi sátra égett, a tűzben megsérült és meghalt egy 52 éves férfi. Mivel bűncselekményre utaló jel nem merült fel, az ügyet lezárták. Múlt ősszel kiegészítették a szakértői véleményeket. Mivel a testfelület 92 százalékán harmad- és negyedfokú égési sérüléseket szenvedett, felmerült az, hogy ilyen sérüléseket 2-3 deciliter égésgyorsító nélkül nem szerezhetett volna. A rendőrök kihallgattak egy tűzoltót, aki még tudott beszélni az áldozattal, és azt mondta, egy másik ember is volt a helyszínen. A rendőrök így jutottak el a most 61 éves, más ügyben letartóztatásban lévő férfihez, aki korábban, az 1970-es években már elkövetett egy emberölést a fővárosban, amiért életfogytig tartó büntetésre ítélték. Ebből a büntetésből 2000-ben szabadult.

Fotó: Police.hu

A gyanúsított, aki a bűncselekmény elkövetésekor az erdő melletti parkolóban élt egy autóban az élettársával, a helyszínen ellentmondásosan beszélt a történtekről, élettársa pedig, akit szintén felkutattak, azt mondta, amikor felébredt a tűz hangjaira, a férfi nem volt mellette az autóban. A rendőrök beszéltek a férfi zárkatársaival is, akiknek elmondta, hogy az áldozat pár nappal korábban talált egy pénztárcát a városban, amit visszajuttatott a tulajdonosnak és ezért tízezer forint jutalmat kapott. A két férfi ezen veszett össze, majd N. István felgyújtotta a sértettet. A gyanúsítottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt hallgatták ki.

Megtalálták a 2004-ben Péteri község szeméttelepén egy nylonzacskóban talált csecsemő haláláért felelős férfit is, a gyermek most 58 éves apját. Mint mondta, az orvosszakértő szerint életképes fiú volt, akinek halálát a magára hagyás, kihűlés és fulladás okozta. Mivel akkor nem sikerült az elkövetőt megtalálni, az eljárást felfüggesztették, idén azonban a nyomozás folytatásáról döntöttek. A rendőrök be tudták határolni, a település mely részéről hozta a kukásautó a szemetet, amelyben a guberálók megtalálták a csecsemő holttestét. Feltérképezték a településen akkor élő, szülőképes korú nőket, és DNS-mintát vettek tőlük. Így találták meg a gyermek most 48 éves biológiai anyját.

A nő a rendőröknek elmondta, hogy nem tapasztalt magán terhességi jeleket, meglepte a szülése. A gyermek születése miatt veszekedés alakult ki az akkori férjével, aki ismeretlen helyre ment a csecsemővel. A rendőrök elfogták a most 58 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, a környéki járásbíróság azonban letartóztatta – írja az MTI.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!