Létrehozva: 2020.06.01.

Így szökött ki az oroszlán a magyar állatkertből – Videó, ahogy rémülten próbálják befogni

Megszereztük a videót! Ahogy korábban a Ripost megírta, a Veresegyházi Medveotthonban óriási pánik tört ki, amikor egy oroszlán kiszökött az elzárt kifutóból és a látogatók között sétálgatott.

Lapunkhoz eljuttatták a videót a szökésről, és megszólalt az egyik gondozó, aki segített vadállat befogásában. Az eset még decemberben történt, a drámai videó mutatja, mekkora volt a sokk.

Tisztán emlékszem, percek alatt kitört a pánik

– kezdte lapunknak Vágó Richárd állatgondozó.

„Én éppen a hiúzok kifutójánál voltam, tettem a dolgomat, amikor az igazgató segítséget kért tőlem. Később egy rémült édesanyát is hallottam, aki segítségért szólongatott. Ő éppen a kisgyermekével és a barátnőjével gyönyörködött az oroszlánokban, amikor észrevette, hogy az egyik a kerítésen kívül, a látogatók között sétálgat…

A protokoll szerint az állatkert nyitásánál kiengedik az oroszlánokat a területükre sétálni, de a történtek alapján valakinek nem volt elég türelme, ugyanis két állat a boxban maradt.

A két bent maradt oroszlán összeveszett és morgott. Elképzelhető, hogy a hangzavartól nem tudtak beszélgetni, így az igazgató kinyitotta az egyik zsilipet, hogy az állatok menjenek ki. De az igazgató rossz zsilipet nyitott meg, és bement hozzájuk a legnagyobb hím oroszlánunk, aki szinte rögtön megtámadta a két bent lévő oroszlánt. Ekkor meghúzott egy másik kart is, de az sem a szerencsés választás volt, ugyanis az meg kinyitott egy ajtót, ami az etetős folyosóra vezet. Ott pedig, mivel takarították a boxot korábban, nyitva hagyták az ajtót és a lányoroszlán kiszaladt rajta és már kint is volt a látogatók között a kiserdőben…”

Mint a medveotthon akkori közleménye fogalmaz,

„az oroszlánok belső kifutójában 11 óra 40 perckor 3 oroszlán összeverekedett. Kuli Bálint, a Medveotthon igazgatója a további küzdelmet megakadályozva egy zsilipajtót nyitott ki, és a takarítás miatt nyitva maradt ajtón 1 példány oroszlán a látogatók elől elzárt területre ki tudott menni a kifutóból. ... Az állatot altatólövedékkel ártalmatlanítottuk, jelenleg is a karanténban ébredezik! Emberi mulasztás történt, anyagi kár és személyi sérülés nem történt!”

A dolgozók leírása szerint nőstény oroszlán, azaz Lili boldogan szaladt a kecskék és a haszonállatok kifutója felé, az állatgondozók pedig kétségbeesetten keresni kezdték.

Az édesanya éppen videózta az oroszlánokat, amikor feltűnt neki, hogy az egyik úgy sétálgat, hogy nincs körülötte ketrec

– mesélte.

Fotó: Vágó Richárd

„Ekkor rohantak segítségért. A gázszerelő pedig majdnem elájult. Őket időközben a saját irodánkba kellett menekíteni, majd autóval kivinni a területünkről. Mindeközben a nagy oroszlán lerendezte a bent lévőt, ő is a folyosó felé vette az irányt.

”Az igazgató épphogy be tudta csapni az orra előtt a folyósra vezető ajtót, mert már rátámadt az oroszlán. Később még visszament a felbőszült oroszlánhoz, be akart menni, hogy elzárja. Ha én nem rángatom ki az ajtóból, az állat megöli. A kerítésre állva próbálták megtalálni Lilit, én pedig kértem, hogy hozzanak húst, mert befogom az állatot. Amikor már elég közel jött, akkor többször rálőttek altató lövedékkel, de csak negyedszerre találták el...„

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.

INSIDER

Kiszámoltuk, mekkora gázszámlát kapnak az átalánydíjasok