Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.06.11.

Hírhamisítási botrány: semmiféle egészségügyi végzettsége nincs az MSZP-s álmentősnek – leleplező videó

Beszéltünk vele: egyszer azt mondja, mentőtiszt a végzettsége, majd azt, hogy Regensburgban végzett egészségügyi főiskolát, az ezt igazoló dokumentumokat azonban senkinek sem hajlandó megmutatni, az elvégzett iskolát sem tudja megnevezni, sőt, azt sem tudja, hol van Regensburg... Próbáltuk kideríteni, ki lehet az MSZP hírhamisító „mentőtisztje”, de semmire nem adott magyarázatot.

Interjút kértünk Németh Athinától, aki vasárnap az MSZP-s Korózs Lajos videójában bukkant fel mint „mentőtiszt”.

Bejárta az ellenzéki sajtót a kamuhír, miszerint a „mentőtiszt” bevállalta 10, a koronavírus-járvány miatt kórházból hazaküldött beteg ápolását, de 9 meghalt közülük... Azóta kiderült, hogy a nő egyáltalán nem szavahihető: az Országos Mentőszolgálat nem állt vele kapcsolatban, ahogy más mentős szervezetek sem, és sem az egészségügyi szakdolgozói kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont nyilvántartásában nem szerepel. Szerettük volna vele tisztázni, hogy ki ő, milyen végzettsége van, de összevissza beszélt, és semmilyen papírt nem tudott megmutatni…

Itt az elképesztő videó, amelyben lerántja magáról a leplet...

Nem tudja megmondani az iskolája nevét

Németh Athinával személyesen találkoztunk, és elmondása szerint a története szinte egy csodával ér fel: még a hetvenes években, 15 évesen, árván maradva, édesapja halála után Regensburgba utazott, ahol egy nővérszállóra került lakni. Saját bevallása szerint 1977-ben itt érettségizett, majd 1979-ben jelentkezett abba az iskolába, ahol megszerezte a képesítését, szintén ebben a német városkában. „1983-ban végeztem, akkor főiskola volt, de szerintem már feljebb vitték az iskola besorolását. Ezenkívül van hospice-os idősápolós képesítésem is. A könyvelőnél vannak a papírjaim, mert nyugdíj előtt állok” – hárított, amikor arra kértük, hogy mutassa meg egészségügyi végzettségéről szóló papírjait. De arra a kérdésre sem tudott válaszolni, hogy mi volt az általa elvégzett iskolának a neve, sőt azt sem tudja, hol van Regensburg, ahol sok éven át lakott: szerinte Szászországban van, miközben Bajorországban található

Nincs benne a magyar nyilvántartásban, pedig szerinte honosították a papírjait

Németh Athinának arról sincs fogalma, hogy lehetséges, hogy nem szerepel a magyar egészségügyi nyilvántartásban, holott elmondása szerint honosították a kinti iskolai dokumentumait. Az is érdekes, hogy a nő azt állítja – bár ezt papírokkal nem hajlandó igazolni -, hogy egy főiskolai szintű intézménybe járt, de a végzettsége még egy infúzió bekötésére sem jogosítja fel.

„Az önkéntes munkához abszolút nem kell végzettség, ma például pelenkát cseréltem, lefürdettem a beteget, mentőtisztként pedig azt csinálom, ahova küldenek, betegszállítással foglalkozom. Infúziót én nem kötök, nekem arra nincs végzettségem. Nekem tiszt végzettségem van, de a tiszt nem köthet be. Nem köthetek, nem is kötök, nem is szeretnék” – hárít, de sokadik kérésre sem hajlandó papírokkal igazolni egészségügyi végzettségét, sőt azt is kijelenti: tudja, hogy maga alatt vágja a fát, de ezt egyhamar nem is fogja megtenni. „Én nyugalomra vágyom” – magyarázza. De akkor miért haknizta körbe a teljes ellenzéki médiát?

Külföldi lapok is elhitték a kamuját

Nyugalma nem sok lehet, miután áprilisban egy Facebook-csoportban betegeket kezdett toborozni – ezek szerint minden egészségügyi végzettség nélkül. Mindössze két hét alatt nemzetközi baloldali „médiasztárrá” is vált. A nagy hírű Financial Times, az Euronews, az NBC, egy svéd lap, egy román lap, egy kínai és egy izraeli tévé – ezek mind-mind meginterjúvolták május első két hetében, legtöbbjük pedig az MSZP-s Korózs Lajoshoz hasonlóan elhitte a kamut: a legtöbb interjúban Németh Athina szintén mint mentős szerepel.

Fotó: ripost

Azt mondja, ő maga sem érti, hogy kerültek ide ezek a lapok, de azt állítja: külön-külön mindegyik sajtóterméktől megjelentek nála az újságírók Magyarországon, vele interjút készíteni. „Ők kerestek meg engem. Szerintem a Facebook alapján. Szerintem a Facebook-bejegyzésem (vagy nevezzük hirdetésnek) alapján találtak meg” – állítja.

Összefoglalva: Németh Athinának állítólag egy infúzió bekötésére sem alkalmas végzettsége van Regensburg városából, bár ő maga nem tudja, hol van Regensburg, és a papírt sem hajlandó megmutatni, sőt az iskola nevére sem emlékszik. Állítja, hogy a végzettségét itthon is honosították, miközben semmilyen hivatalos egészségügyi nyilvántartásban nem szerepel.

Németh Athina saját elmondása szerint szerdán reggel is dolgozott annál a mentőszolgálatnál, amelyik ezt cáfolta.

Bár két hét alatt több ország újságjának is nyilatkozott, elképzelése sincs róla, hogy jutottak el hozzá ezek a lapok. Az már csak hab a tortán, hogy bár csak április 15-én kezd el betegeket toborozni az önkéntes munkájához, a Klubrádióban már április 11-én interjút készítenek vele erről…

Ki lehetett a külföldi kapcsolat? Rejtély, hogy lett pillanatok alatt híres a nyugati médiában az ismeretlen magyar szélhámos. Talán magyarázat lehet a dologra, hogy a Facebook-csoportot, ahol betegeket kezdett toborozni, nem más nyitotta, mint a nemrég elhunyt híres filozófus, balliberális ikon Heller Ágnes lánya, Hermann Zsuzsa.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

magyarnemzet.hu

Erdély is fegyverkezik, gyorsan meg is kapták az F-16-osokat

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát