Létrehozva: 2020.06.23.

Durván kidobták a maszk nélküli asszonyt a budai üzletből – Eltört a csuklója

Kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken, mégis egyre több konfliktust okoz a maszk és annak viselése. B. Ibolya egy üzlet biztonsági őrével veszett össze, a vége csuklótörés lett, egy buszon pedig gázsprével támadt maszkot nem viselő utastársára egy nő.

Megdöbbentő esetről értesült a Ripost. Péntek reggel a fővárosban, a XI. kerület Bartók Béla úti kisboltban a kötelező maszkviselési szabályok miatt kilöktek az üzletből egy 56 éves nőt úgy, hogy eltört a csuklója.

Otthon felejtette a maszkot

Lapunknak az érintett, B. Ibolya mesélte el a történetét, aki munkahelye miatt kérte, hogy ne írjuk ki teljes nevét.

„Péntek reggel beugrottam a kisboltba, ahová mindig járok, elvettem egy kosarat és már mentem is volna a reggelimért, de a biztonsági őr feltartóztatott. Közölte, hogy kötelező felvenni a maszkot, csak azután maradhatok az üzletben. Elnézést kértem és elmondtam, hogy otthon felejtettem a maszkom, de felajánlottam, hogy eltakarom az arcomat és sietek ki az üzletből, ahol amúgy sincs még senki.”

Fotó: Ripost

Ibolya állítja: el is takarta az arcát, majd bement a sorok közé, ám a biztonsági őr követte.

Úgy meglökte az őr, hogy a kezére esett

Felszólított, hogy azonnal távozzak az üzletből

– folytatta az asszony.

„Erre már én is felkaptam a vizet, mondtam, hogy ne beszéljen így velem. Erre kiabálni kezdett, mire ledobtam a kosarat és kimentem. Ahogy kiléptem mellette, két kézzel lökött rajtam egyet. A kezemre estem, ami borzasztóan fájt. Feltápászkodtam és sírva mentem a szemközti villamosmegállóba, ott javasolták, hogy hívjak mentőt és rendőrt.”

Ibolya értesítette a rendőrséget és a mentőket. Kórházba szállították. Kiderült, eltört a jobb csuklója, betegállományba került hat hétre, a gipsz miatt nem tud dolgozni. Információink szerint a kórházban hivatalból megtették a feljelentést és a rendőrök kihallgatták Ibolyát, akit lelkileg is megviselt az eset.

Az igaz, hogy nem volt rajtam maszk, de eltakartam a számat és kimentem az üzletből, miért kellett bántani? Egyszerűen nem tudom ezt feldolgozni…

Idős nő támadt egy másik asszonyra

A Facebookon számos hasonló esetről számolnak be, egy nő például egy másik asszonyt és a 17 éves lányát fújta le gázsprével, mert nem viseltek maszkot.

„Hétfőn, dél körül a 202E busz Rákoskeresztúr városközpont megállójánál leszálláskor egy idősebb hölgy utas odaszólt egy anyának, aki a lányával utazott maszk nélkül, hogy miért nem használja azt a járművön. Szó szót követett, a néni odament a sofőrhöz, hogy miért nem szólítja fel az utasokat a maszk használatára. A sofőr azt válaszolta, hogy ő nem hatóság, mire a néni elővett egy gázsprét és ráfújt az anyára és a lányára. A mellette álló utas szerencsére leállította... A fél busz köhögött, mire elindultunk” – számol be Edit a közösségi oldalán.

Ha nincs maszk, nem indul a metrópótló

„Felszálltam a buszra és a sofőr beszólt a mikrofonba, hogy azonnal vegyek fel maszkot. Mivel az utasok között többen nem viseltek maszkot, sőt a sofőrön sem volt, úgy gondoltam, ez nem lehet probléma. A sofőr úgy döntött, nem megy tovább, így a megállóban várakoztunk, ami már a többi utasnak sem tetszett…” – írja egy sokak által kommentált posztban egy egészségügyi dolgozó, aki azt nehezményezte, hogy maga a sofőr sem viselt maszkot.

Én tudom, milyen maszkban dolgozni. Hogy szólíthat fel maszk viselésére olyan ember, aki maga sem viseli?

– kérdezi a nő.

Óvodában aláztak meg egy édesanyát

Az egyik édesanya elfelejtett maszkot vinni az óvodába, amikor bekísérte a gyermekét.

„Eltakartam az arcom a kapucnimmal. Beléptünk az ajtón és rögtön nekem szegezték a kérdést: maszk? Tessék feltenni! Elmondtam, hogy otthon felejtettem. Erre kézen fogták a gyerekem és elvezették, hogy majd akkor ők elrendezik. Hozzáteszem, az óvónőkön nincs maszk! Nagyon megalázónak éreztem ezt a dolgot, főleg azért, mert volt, amivel eltakarjam az arcom.

A rendelkezés egyébként úgy szól, hogy az arc eltakarása kötelező, amihez sálat, kendőt is szabad használni.

A többség fegyelmezett

Borsos Ferencné (Fotó: Ripost)

Borsos Ferencné: „Ha kell, hát kell! 75 éves vagyok, engem a családom nagyon sokáig nem engedett ki még vásárolni sem. Vigyázunk magunkra, a maszkot pedig hordjuk mindenhová, ha kijövünk az utcára. Hiszen nem lehet tudni, hogy ki vírushordozó és ki nem.”

Szabó László (Fotó: Ripost)

Szabó László: „Én nem csinálok bohócot magamból a maszkkal! A járvány kitörése óta egyetlen egyszer sem volt rajtam, mégsem vagyok beteg. Szerintem teljesen felesleges ez az egész. Korábban sem szerettem, ha a közelembe jönnek, a higiéniára pedig mindig is figyeltem.”

Krivacs György (Fotó: Ripost)

Krivacs György: „Kellemetlen hordani a maszkot, de kell. Nekem nagyon rossz, mert bepárásodik a szemüvegem, ahogy lélegzem. Ráadásul egy idő után már alig kapok benne levegőt, de nincs mit tenni. Kötelező hordani, és az egészségünk védelmében szükség van rá.”

Döntő szerepünk lesz a második hullám megelőzésében

„A lakosságnak döntő szerepe lesz a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésében Magyarországon” – mondta Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója az M1 aktuális csatornán tegnap. A főigazgató kiemelte: a világban számos jele van annak, hogy a járvány második hulláma „talán nem lesz elkerülhető”, ezért nagyon fontos, hogy a lakosság továbbra is védekezzen, és az emberek tartsanak egymástól távolságot.

Ha nem viselnek maszkot, jöhet a kijárási korlátozás

Izraelben május 29-én még „csak” 1917 aktív fertőzött volt, ma viszont már 4700! A szakemberek már a járvány második hullámának kezdetéről beszéltek, s összehívták a kormány koronakabinetjét. Várhatóan megemelik a közterületen maszkot nem viselők 200 sékeles (20 ezer forint) bírságát.

„Ha nem változik azonnal a viselkedésünk a maszkok viselését és a távolság megtartását illetően, akkor visszahozzuk a kijárási korlátozásokat. De ezt egyikünk sem akarja” – figyelmeztette az embereket Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke. Két másik ázsiai országban is komoly szigorításokat vezettek be, tartva a második hullámtól.

Bulgáriában újra kötelező a maszk

Bulgáriában egy hét alatt megdőlt a regisztrált új fertőzöttek száma, ezért hétfőtől ismét kötelezővé tették a maszkviselést az üzletekben, a mozikban, a színházakban és a sportrendezvényeken is, és ellenőrizni fogják a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírások betartását is.

„Az előző heti adatok nyilvánvalóan aggasztóak. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal” – közölte Szófia polgármestere.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nyolcéves eltiltást kapott a vb-n ezüstérmes magyar sportoló

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast