Létrehozva: 2020.06.23.

Durván kidobták a maszk nélküli asszonyt a budai üzletből – Eltört a csuklója

Kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken, mégis egyre több konfliktust okoz a maszk és annak viselése. B. Ibolya egy üzlet biztonsági őrével veszett össze, a vége csuklótörés lett, egy buszon pedig gázsprével támadt maszkot nem viselő utastársára egy nő.

Megdöbbentő esetről értesült a Ripost. Péntek reggel a fővárosban, a XI. kerület Bartók Béla úti kisboltban a kötelező maszkviselési szabályok miatt kilöktek az üzletből egy 56 éves nőt úgy, hogy eltört a csuklója.

Otthon felejtette a maszkot

Lapunknak az érintett, B. Ibolya mesélte el a történetét, aki munkahelye miatt kérte, hogy ne írjuk ki teljes nevét.

„Péntek reggel beugrottam a kisboltba, ahová mindig járok, elvettem egy kosarat és már mentem is volna a reggelimért, de a biztonsági őr feltartóztatott. Közölte, hogy kötelező felvenni a maszkot, csak azután maradhatok az üzletben. Elnézést kértem és elmondtam, hogy otthon felejtettem a maszkom, de felajánlottam, hogy eltakarom az arcomat és sietek ki az üzletből, ahol amúgy sincs még senki.”

Fotó: Ripost

Ibolya állítja: el is takarta az arcát, majd bement a sorok közé, ám a biztonsági őr követte.

Úgy meglökte az őr, hogy a kezére esett

Felszólított, hogy azonnal távozzak az üzletből

– folytatta az asszony.

„Erre már én is felkaptam a vizet, mondtam, hogy ne beszéljen így velem. Erre kiabálni kezdett, mire ledobtam a kosarat és kimentem. Ahogy kiléptem mellette, két kézzel lökött rajtam egyet. A kezemre estem, ami borzasztóan fájt. Feltápászkodtam és sírva mentem a szemközti villamosmegállóba, ott javasolták, hogy hívjak mentőt és rendőrt.”

Ibolya értesítette a rendőrséget és a mentőket. Kórházba szállították. Kiderült, eltört a jobb csuklója, betegállományba került hat hétre, a gipsz miatt nem tud dolgozni. Információink szerint a kórházban hivatalból megtették a feljelentést és a rendőrök kihallgatták Ibolyát, akit lelkileg is megviselt az eset.

Az igaz, hogy nem volt rajtam maszk, de eltakartam a számat és kimentem az üzletből, miért kellett bántani? Egyszerűen nem tudom ezt feldolgozni…

Idős nő támadt egy másik asszonyra

A Facebookon számos hasonló esetről számolnak be, egy nő például egy másik asszonyt és a 17 éves lányát fújta le gázsprével, mert nem viseltek maszkot.

„Hétfőn, dél körül a 202E busz Rákoskeresztúr városközpont megállójánál leszálláskor egy idősebb hölgy utas odaszólt egy anyának, aki a lányával utazott maszk nélkül, hogy miért nem használja azt a járművön. Szó szót követett, a néni odament a sofőrhöz, hogy miért nem szólítja fel az utasokat a maszk használatára. A sofőr azt válaszolta, hogy ő nem hatóság, mire a néni elővett egy gázsprét és ráfújt az anyára és a lányára. A mellette álló utas szerencsére leállította... A fél busz köhögött, mire elindultunk” – számol be Edit a közösségi oldalán.

Ha nincs maszk, nem indul a metrópótló

„Felszálltam a buszra és a sofőr beszólt a mikrofonba, hogy azonnal vegyek fel maszkot. Mivel az utasok között többen nem viseltek maszkot, sőt a sofőrön sem volt, úgy gondoltam, ez nem lehet probléma. A sofőr úgy döntött, nem megy tovább, így a megállóban várakoztunk, ami már a többi utasnak sem tetszett…” – írja egy sokak által kommentált posztban egy egészségügyi dolgozó, aki azt nehezményezte, hogy maga a sofőr sem viselt maszkot.

Én tudom, milyen maszkban dolgozni. Hogy szólíthat fel maszk viselésére olyan ember, aki maga sem viseli?

– kérdezi a nő.

Óvodában aláztak meg egy édesanyát

Az egyik édesanya elfelejtett maszkot vinni az óvodába, amikor bekísérte a gyermekét.

„Eltakartam az arcom a kapucnimmal. Beléptünk az ajtón és rögtön nekem szegezték a kérdést: maszk? Tessék feltenni! Elmondtam, hogy otthon felejtettem. Erre kézen fogták a gyerekem és elvezették, hogy majd akkor ők elrendezik. Hozzáteszem, az óvónőkön nincs maszk! Nagyon megalázónak éreztem ezt a dolgot, főleg azért, mert volt, amivel eltakarjam az arcom.

A rendelkezés egyébként úgy szól, hogy az arc eltakarása kötelező, amihez sálat, kendőt is szabad használni.

A többség fegyelmezett

Borsos Ferencné (Fotó: Ripost)

Borsos Ferencné: „Ha kell, hát kell! 75 éves vagyok, engem a családom nagyon sokáig nem engedett ki még vásárolni sem. Vigyázunk magunkra, a maszkot pedig hordjuk mindenhová, ha kijövünk az utcára. Hiszen nem lehet tudni, hogy ki vírushordozó és ki nem.”

Szabó László (Fotó: Ripost)

Szabó László: „Én nem csinálok bohócot magamból a maszkkal! A járvány kitörése óta egyetlen egyszer sem volt rajtam, mégsem vagyok beteg. Szerintem teljesen felesleges ez az egész. Korábban sem szerettem, ha a közelembe jönnek, a higiéniára pedig mindig is figyeltem.”

Krivacs György (Fotó: Ripost)

Krivacs György: „Kellemetlen hordani a maszkot, de kell. Nekem nagyon rossz, mert bepárásodik a szemüvegem, ahogy lélegzem. Ráadásul egy idő után már alig kapok benne levegőt, de nincs mit tenni. Kötelező hordani, és az egészségünk védelmében szükség van rá.”

Döntő szerepünk lesz a második hullám megelőzésében

„A lakosságnak döntő szerepe lesz a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésében Magyarországon” – mondta Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója az M1 aktuális csatornán tegnap. A főigazgató kiemelte: a világban számos jele van annak, hogy a járvány második hulláma „talán nem lesz elkerülhető”, ezért nagyon fontos, hogy a lakosság továbbra is védekezzen, és az emberek tartsanak egymástól távolságot.

Ha nem viselnek maszkot, jöhet a kijárási korlátozás

Izraelben május 29-én még „csak” 1917 aktív fertőzött volt, ma viszont már 4700! A szakemberek már a járvány második hullámának kezdetéről beszéltek, s összehívták a kormány koronakabinetjét. Várhatóan megemelik a közterületen maszkot nem viselők 200 sékeles (20 ezer forint) bírságát.

„Ha nem változik azonnal a viselkedésünk a maszkok viselését és a távolság megtartását illetően, akkor visszahozzuk a kijárási korlátozásokat. De ezt egyikünk sem akarja” – figyelmeztette az embereket Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke. Két másik ázsiai országban is komoly szigorításokat vezettek be, tartva a második hullámtól.

Bulgáriában újra kötelező a maszk

Bulgáriában egy hét alatt megdőlt a regisztrált új fertőzöttek száma, ezért hétfőtől ismét kötelezővé tették a maszkviselést az üzletekben, a mozikban, a színházakban és a sportrendezvényeken is, és ellenőrizni fogják a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírások betartását is.

„Az előző heti adatok nyilvánvalóan aggasztóak. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal” – közölte Szófia polgármestere.

origo.hu

Európai uniós országot is megtámadhatnak az oroszok a bejelentésük szerint, ha bevonulnak a NATO-csapatok Ukrajnába

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

metropol.hu

Heti horoszkóp: gyors változások jönnek ennek a csillagjegynek az életében!

hirtv.hu

Miklósa Erika kritikájára gőgös választ adott Rost Andrea + videó

mindmegette.hu

Végre eljött a mi időnk! Elismerték, hogy a magyar konyha egyik népszerű alapanyaga igazi szuperzöldség!

vg.hu

Magyarország kedvenc milliárdosa: így lesz vége az egészségügynek

ripost.hu

Betegséggel küzdött, elhunyt a világbajnok magyar kézilabdázó

travelo.hu

Tudod mi a közös Erdélyben és ebben a görög szigetben?

ripost.hu

Francia kiképzőtisztek indulnak Ukrajnába

ripost.hu

Teljes a káosz Dárdai után, vadásznak az edzőre Berlinben

ripost.hu

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

ripost.hu

Megtaláltuk Daniellát… - Facebookon adta hírül a rendőrség a szomorú hírt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Ez nem a mi háborúnk, nem nekünk kell odamenni harcolni" - így vélekednek a magyarok a háborúról

INSIDER

Magyar Péter a kötelező sorkatonaságot támogató Weberrel akar szövetségre lépni

INSIDER

Európa ilyet még nem látott, százezreket várnak szombaton a belvárosba

INSIDER

Böjte atya: Egyesek háborúra készülnek, mi a békére

INSIDER

"Egy édesanya soha nem adja fel" – SMA Tomika szülei segítenek a 8 éves, nagybeteg Hannának

INSIDER

Menczer Tamás: aki békét akar, az Orbán Viktor mellé áll

INSIDER

Kontár villanyszerelő miatt vesztette életét egy nő Balassagyarmaton

INSIDER

Saját lányát erőszakolta éveken át egy férfi Nyíregyházán