Létrehozva: 2020.05.18.

Újranyitás: így csábítják vissza a vendégeket hétfőtől a budapesti éttermek

Rajtra készen várták a kormány döntését a budapesti éttermek: ma számos terasz kinyit. A vendéglátósok abban reménykednek, hogy jó idő lesz nyáron, így behozhatják a tavaszi kimaradást. Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, az üzleteknek sem kell bezárniuk délután 3-kor.

„Minden sejtünk pezseg az izgalomtól! Kimondhatatlanul vártuk már ezt a pillanatot” – kommentálta a nyitás lehetőségét a városmajori Fióka étterem. Lázasan készültek tegnap a budapesti kerthelyiségek a nyitásra. Kevesebb asztalt tehetnek ugyan ki, de nem kell fizetniük a közterület használatáért, így, ahol van rá mód, nagyobb területet foglalhatnak el. Mint azt lapunknak több vendéglátós is elmondta: ez, az adókedvezmények és a bérpótlék nagy segítséget jelent és bíznak abban, hogy a főváros és a kerületek a kormányhoz hasonlóan rugalmasak lesznek. Ennek segítségével, ha jó lesz az időjárás, valamelyest be tudják majd hozni a kiesést.

„A járvány kezdetekor átálltunk a kiszállításra, így a beszerzéssel nem volt gondunk. A jelenlegi kínálattal fogunk indulni kedden, de kihasználtuk az időt a megújulásra, egy hét múlva már új étlappal várjuk a vendégeket, és a kertet is csinosítgattuk” – mondta a Ripost-nak a dél-budai Jardinette munkatársa. A Corvin sétány egyik kiülős borozója ma délután megnyitja a teraszát. Arra számítanak, hogy az emberek ki vannak éhezve az ilyen élményekre. Az Egyetem téren álló Véndiákban már csütörtökön berendelték az árut, számítottak a kedvező döntésre, már ma fogadják a vendégeket. A Nagymező utcában lévő Apacuka pedig egyenesen becsábítja a vendégeket: az új étlap mellett ajándék habzóbort és más meglepetéseket kínál annak, aki ma délután 4-től felkeresi és a belső teraszán keres kikapcsolódást.

Felújítással töltötték a kényszerpihenőt

Hétvégén az utolsó simításokat végezték a Gozsdu udvarban található vendéglátóhelyeken is.

Gozsdu-újranyitás
Fotó: Markovics Gábor

„A bezárás nagyon megviselt bennünket, de a tulajdonosok mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb embert kelljen elküldeni” – mondja a Ripost-nak a Klikk nevű bisztró üzletvezetője. „Azonnal a hely renoválásába fogtunk: felújítottuk a bárpultot, kifestettünk, megcsináltattuk és újraburkoltuk a teraszt. Most feltöltjük a hűtőket és takarítunk, alig várjuk, hogy hétfőn kinyissunk!”

A „Feri”s kitchen” tulajdonosa, Salai Ferenc hétvégén is az üzletben szorgoskodott: a kijárási korlátozás idején rászorulóknak főztek, eddig közel 10 ezer adag ételt osztottak szét.

Fotó: Sulyok László

„Adományoztunk többek közt down-kóros gyerekeknek és a Péterfy kórház dolgozóinak is. Az ottani nővéreknek megígértem: ha vége a járványnak, akkor koktélozunk egyet itt, a teraszon. Alig várom, hogy eljöjjenek! Hétfőn kinyitunk, már megérkeztek az alapanyagok: a libacombok, a rák, a homár. De folytatjuk a jótékonysági főzést is.”

Keringető légkondi nem használható Két hét múlva várhatóan Budapesten is megnyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei, de csak olyan légkondicionálót használhatnak, amely a szabadból veszi a levegőt, belső levegőkeringetésű berendezés nem működhet. Bizonyos, meghatározott helyiségek kivételek, például ahol ez a nyersanyag tárolásához szükséges.

 

Hamarosan nyit a fővárosi állatkert Ma dönt a nyitás napjáról a Fővárosi Állat- és Növénykert – közölte tegnap Hanga Zoltán szóvivő. Az újranyitás napjáról a Főpolgármesteri Hivatallal egyeztetve dönt az intézmény vezetése. Erre akár néhány napon belül sor kerülhet, hiszen az intézmény felkészült az újranyitásra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

mandiner.hu

Meghökkentő összeget sikerült elutalnia egy monacói bankszámlára a Lánchídbotrány kulcsfigurájának

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Menczer Tamás: Csak a béke, csak a Fidesz - Videó

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat