Létrehozva: 2020.05.14.

Újabb ügy a Pesti úti idősotthonban: „Begyógyszerezték az anyámat, hogy ne kelljen törődni vele. Ő is kiszáradt.”

Újabb elhunyt beteg hozzátartozója vádolja a Pesti úti idősotthont, újabb bizonyítékokhoz jutott hozzá a RIPOST. Az elhunyt idős betegek hozzátartozói napok óta egymást érik a szerkesztőségben. „Begyógyszerezték az anyámat, hogy ne kelljen vele törődni és nagyon gyanús külsérelmi nyomok is voltak rajta” – mondja Csüri Krisztián, akinek az édesanyja az idősotthonban hunyt el, és aki hivatalos, kórházi dokumentumokkal kereste meg lapunkat. Ezek kiszáradásról és egy furcsa elesésről is szólnak.

A kórházi dokumentumok azt igazolják, hogy, hogy Julika nénit a Pesti úton indokolatlanul tömték pszichiátriai gyógyszerekkel – miközben a fia szóban és írásban is kifejezetten kérte, hogy ne adjanak ilyen szereket neki, hiszen semmiféle ilyen betegsége nincsen. Aztán vannak orvosi dokumentumok amelyek kiszáradásról és egy különös „elesésről” szólnak.

A kórházi zárójelentésből feketén-fehéren kiderül, Julika néni egyáltalán nem szorult pszichiátriai gyógyszerekre, biztosan nem szenvedett demenciában, és nem volt érelmeszesedése sem. Ennek ellenére a Pesti úti otthonban a legdurvább pszichiátriai gyógyszerekkel tömték teli. Ráadásul a kórházban Julika néninél is a súlyos kiszáradás jeleit rögzítették és dokumentumok igazolják egy állítólagos elesés külsérelmi nyomait is.

Aztán miután visszavitték a Pesti útra és az otthonban elhunyt, készítettek egy halottvizsgálati jegyzőkönyvet amibe minden alap nélkül azt írták: 10 éve demenciában szenvedett és 20 éve érelmeszesedése volt.

Azt hazudták, hogy demens volt?

A férfi szerint azért állította az idősotthon, hogy demens volt az édesanyja, hogy igazolni tudják, miért gyógyszerezték be rendszeresen annak ellenére, hogy ő írásban kérte, ne adjanak pszichiátriai tudatmódosítókat az édesanyjának.

Tavaly nyáron még jól volt Julika néni: a képen a fiával, Krisztiánnal

A RIPOST-nak egy háziorvos elmondta: a halotti jegyzőkönyvbe a korábbi betegségeket a meglévő zárójelentések, illetve a hozzátartozók vagy jelen esetben az otthon dolgozóinak bemondása alapján írják be. Vagyis az elhunytról az otthonban minden alap nélkül állíthatták, hogy demens és régóta érelmeszesedése volt.

- Egyik sem volt – jelentette ki a RIPOST-nak Csüri Krisztián. – Ezzel a mesével próbálták alátámasztani, hogy miért kapta azt a rengeteg nyugtatót, amitől folyamatosan kába volt. De nem volt rá szüksége! Az anyámat azért gyógyszerezték be, hogy ne kelljen törődni vele!

Krisztián korábban nem tudta, milyen gyógyszereket adnak az édesanyjának, mert határozott kérésére sem árulták el neki a Pesti úti idősotthonban.

A Pesti úti otthonban, látványosan romlott Julika néni állapota...

Állították: elesés miatt került kórházba, pedig kiszáradással vitték be

Nem voltak hajlandók megmutatni neki azt a zárójelentést sem, amit a Bajcsy kórház adott decemberben, amikor bevitték oda az anyukáját, állítólag azért, mert az idősotthonban elesett és kitörtek a fogai. A zárójelentést Krisztián csak édesanyja halála után tudta megszerezni, és ebből kiderült, hogy Julika néni nem csak az állítólagos elesés, hanem kiszáradás miatt került kórházba!

A felvételekor összegezték, milyen gyógyszereket kap, és ezek között volt egy erős, a skizofréniára alkalmazott gyógyszer és nyugtatók is!

- Biztosan tudom, hogy az édesanyámnak nem volt ezekre szüksége! – állítja Krisztián. – A zárójelentés szerint anyám idegrendszere ép volt, neurológiai eltérést sem tapasztaltak a kórházban, ez alátámasztja, hogy nem voltak pszichés betegségei. Az egyetlen ok, amiért ezeket kaphatta, hogy ne kérjen és ne tegyen szóvá semmit, magyarán, ne kelljen vele törődni!

Külsérelmi nyomok is voltak rajta, a fogai kitörtek

- Ráadásul nem egyszer külsérelmi nyomokat láttam rajta, amit mindig azzal magyaráztak, hogy elesett. A fogai is kitörtek, de nem törődtek vele, nem etették meg.

Julika néni fogai is kitörtek az otthonban, nem tudni, miért...

- Mindez mérhetetlenül felháborít és elkeserít. Megfosztották őt az emberi méltóságától, a szabad akaratától, élete utolsó hónapjait kábán, kiszolgáltatva kellett töltenie. Ez bántani fog, amíg élek – mondja Julika néni fia.

Ezzel a megdöbbentő történettel együtt már a harmadik elhunyt idős ápolt hozzátartozója állítja, hogy nemcsak a koronavírus vezetett a Pesti úti idősotthonban annyi ember halálához. Felelősségük teljes tudatában állítják, hogy nem törődtek megfelelően a betegekkel, nem mosdatták, etették őket, hagyták, hogy rüh, felfekvés kínozza őket, nem vették észre, hogy kiszáradnak. Többen is állítják, hogy nyugtatókkal, pszichiátriai szerekkel tömték őket, hogy ne panaszkodjanak, ne hangoskodjanak hogy „ne legyen velük baj”. Két másik drámai történet a Pesti úti idősotthonból: „Én ápoltam naponta a férjemet, amíg beengedtek, utána meghalt” „Súlyos kiszáradással, felfekvéssel került kórházba az anyám”  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin üzent Németországnak, miután kiderült, hogy támadást terveztek Oroszország ellen

origo.hu

Berki Mazsi és milliárdos párja ismét fotót mutatott a luxusnyaralásukról - kép

borsonline.hu

Alekosz reagált Rákóczi Feri kemény kijelentésére: „Nem tudom, hogy találkozunk-e többet”

hirtv.hu

A Kreml figyelmeztette a Nyugatot: ne merjen hozzányúlni az orosz pénzhez

life.hu

Zöld dzsungel, buja kert: így fest Palvin Barbi és férje álomotthona Hollywoodban

hirtv.hu

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

origo.hu

Kulcsár Edina is megszólalt a negyedik terhességéről

lakaskultura.hu

Trendjelentés 2024-re: különös szempontok jönnek a lakberendezésben

ripost.hu

Angyali üzenetet hoz a március: ez a 3 csillagjegy pénzhez jut

life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod (hirdetés)

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Ebből veheti észre egy szülő, ha pedofil ólálkodik a gyermeke körül

INSIDER

Orbán Viktor ismertette a 2024-es év gazdasági terveit

INSIDER

Orosz-NATO-konfliktus: már most is lőnek britek oroszokra? A német kancellár elárulta az ukrajnai titkot

INSIDER

Jó híreket közölt a kormány a béremelésekkel kapcsolatban

INSIDER

Dementor ijesztgeti a kispestieket, egy fán látták Kispesten

INSIDER

Újbudai pedofilbotrány: kisfiúval fajtalankodhatott egy óvodai alkalmazott. Miért nem lépett az önkormányzat?

INSIDER

Hátborzongató: régi babák segítségével üzen a túlvilág a közkedvelt TikTokkernek - videó!

INSIDER

Mindenki erre várt: hiánypótló funkció érkezett a népszerű üzenetküldő alkalmazásba