2 éve

„Nővérke, félek, meg fogok halni?” – megrázó történetet mesélt el Szlávik János

Szlávik János egy egészségügyi dolgozó mindennapjáról mesélt.

Lakatos Tibor az operatív törzs szombati tájékoztatóján elmondta, hogy újabb kormányrendelet lépett hatályba, a bolgár területről könnyebb lesz belépni az országba.

„Egy hosszú időszak vége felé közeledünk, amely arról szólt, hogyan tudjuk megakadályozni a járvány terjedését. A könnyítések szükségesek ahhoz, hogy az élet visszatérjen a megszokott medrébe. De kérek mindenkit, hogy a védelmi intézkedéseket továbbra is tartsuk be!” – hívta fel a figyelmet.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a járvány még mindig nem múlt el, még mindig vannak kórházban emberek, még mindig vannak fertőzöttek, de nem minden szomszédos országban van ez így. Eddig is és ezután is elemző munka előzi meg a határnyitásról szóló döntést. És nem csak Magyarországon, a szomszédos országon is múlik a határnyitás lehetősége. Magyarország lehetővé tette az ukrajnai és romániai befelé érkező tranzitálást, de akik itt akarnak maradni Magyarországon, azoknak korlátozás áll fenn, karanténba kell vonulniuk.

Szlávik János főorvos az egészségügyi dolgozók április 10. óta tartó mindennapjaiba engedett betekintést. Elmondta, milyen sokszor kell beöltöznie az orvosoknak, ápolóknak, milyen nehéz levenni és felvenni a védőruhát.

„Nővérke, félek, meg fogok halni? Nem láthatom többé az unokákat?” – fogják meg az ápolók kezét sokszor. Ők pedig próbálnak segíteni, elmagyarázni az elmagyarázhatatlant.

Szlávik János elmesélte, mennyire megerőltető az egészségügyben dolgozóknak a vírussal való küzdelem, hiszen ha hazamennek a 12 órás műszak után, rögtön az a gondolatuk, hogy megölelhetik-e a saját gyereküket, hiszen nem akarják őket megfertőzni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!