Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.05.20.

Koronavírus: meggyógyult Magyarország legidősebb fertőzöttje

Igazi szenzációt hajtottak végre a magyar orvosok, egy 100 éves nőt gyógyítottak ki a koronavírusból.

Hónapok óta alig hallani másról a koronavíruson kívül. Az év elején még csak sejteni lehetett, hogy a kórokozó előbb-utóbb Magyarországra is megérkezik, ám február végén a rémálom valóra vált. A vírus megkezdte ténykedését a hatá­rainkon belül.

A tájékoztatásokból tudni lehetett, hogy a kórokozó tünetei nagyban hasonlítanak egy influenzás megbetegedéséhez, ám tekintettel arra, hogy még nem találtak ellenszert, és a vakcinát sem sikerült a tudósoknak kifejleszteniük, sokkal komolyabban kell annál venni!

A Bors úgy tudja, hogy a 100 éves hölgyet egy idôsotthonbólszállították kórházba, ő felgyógyult a koronavírusból,erős szervezete is segíthette a gyógyulást (képünk illusztráció)
Fotó: MTI

Különös tekintettel azon betegek esetében, akik vagy már eleve szenvedtek egy alapbetegségben (tüdőgyulladás, magas vérnyomás), vagy 65 év felett járnak. Ezek a csoportok halnak bele ugyanis a legnagyobb valószínűséggel a fertőzésbe.

A magyar orvosok hosszú hetek óta példát mutatnak a világnak: nem csupán arról van szó, hogy egy kutatónak sikerült izolálnia a koronavírust, hanem arról is, hogy már több beteget is meggyógyítottak vérplazma segítségével. A tegnapi adatok alapján tudni lehet, hogy eddig Magyarországon 645 budapesti és 767 vidéki lakos gyógyult fel a koronavírusból.

A felépültek korelnöke egy 100 éves illető, akit a Bors információi szerint egy otthonból szállítottak kórházba, miután erős fájdalmakra és legyengültségre panaszkodott. Mikor a lázát megmérték, kiderült: a hőmérő 38-at mutat, azért gondoskodtak a beteg azonnali kórházba szállításáról.

Az eddigi tapasztalatok alapján tudhatjuk, hogy megfelelő immunitással az idősek is legyőzhetik a vírust, állítja dr. Bense Tamás
Fotó: Bors

Bense Tamás családorvos a Borsnak elmondta: nagyon valószínűnek tartja, hogy a hölgy- beteg eleve erős szervezettel rendelkezett. A női betegek könnyebben legyőzik a kórokozót.

„Az eddigi tapasztalatok alapján tudhatjuk, hogy megfelelő immunitással az idősek is legyőzhetik a vírust. Ezt bizonyítja a 100 éves felgyógyult esete is” – taglalta a Bors kérésére az ismert szakember.

A protokoll szerint minden koronavírussal fertőzött, kórházban kezelt beteget megfigyelés alatt tartanak, hogy ha szükséges, mielőbb lélegeztetőgépre köthessék. Figyelik az értékeit, mérik a vérnyomását, és a koronavírus tesztjét is többször megismétlik.

Holland nő a legidősebb

Egy 107 éves holland nőnek is sikerült legyőznie a koronavírust, ő a legidősebb páciens, aki kigyógyult a COVID-19-betegségből.A délnyugat-hollandiai Goeree-Overflakkee sziget egyik idősotthonában élő Cornelia Ras március 17-én esett ágynak, egy nappal a 107. születésnapja után, előzőleg az intézmény több másik lakójával együtt részt vett egy istentiszteleten. Nem sokkal később a nőnél és a szertartás negyven másik résztvevőjénél is kimutatták a vírust. A fertőzöttek közül azóta tizenketten meghaltak, Rasszal azonban a hét elején azt közölték az orvosai, hogy sikerült legyőznie a betegséget. Unokahúga, Maaike de Groot elmondta, hogy Ras nem szed semmilyen gyógyszert és a mai napig magabiztosan jár-kel. Izlandon is egy rendkívül idős, 102 éves asszony gyógyult ki a kórból. Egy 101 éves olasz is a szerencsés csúcstartók közé tartozik. Az idős urat Rimini kórházában gyógyították meg. A sajtóban signore P.-ként emlegetett nyugdíjas gyermekeivel él.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre jobban terjed egy idegen kártevő Magyarországon

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

borsonline.hu

Marics Peti elszólta magát a szerelmi életről: „Van egy csaj, 24 éves”

vg.hu

Friss bejelentés: a kormány meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

origo.hu

Egy szál kombinéban fogdossa magát Fésűs Nelly lánya

mindmegette.hu

Nagy a felháborodás az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók

ripost.hu

Nyugdíjjogosultság: tényleg lehet szolgálati időt vásárolni?

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

INSIDER

Gyász: meghalt Simon István