2 éve

Zűrzavar a boltok húsvéti nyitva tartása körül – itt a megoldás

Jön a 4 napos hétvége, de be lehet vásárolni! Megkavarta az üzletek megszokott nyitva tartási rendjét a koronavírus-járvány és az ellene hozott korlátozások. Sok üzlet bezárt, némelyek csak 15 óráig vannak nyitva, s több lánc – a törvényi keretek betartása mellett – módosította a nyitva tartását, s a húsvéti ünnepnapok is bekavarnak. A Ripost segít tisztán látni. Jó tudni: minden van, nincs áruhiány!

Extra hosszú hétvége kezdődik pénteken, de a 4 napból 3 – nagypéntek, húsvétvasárnap és húsvéthétfő – munkaszüneti nap, vagyis ezeken a napokon a plázák és a hipermarketek zárva tartanak. Ha valami mégis nagyon hiányzik otthonról, azt a fenti ünnepnapokon legfeljebb az éjjel-nappali kisboltokból, benzinkutakról, illetve az ügyeletes patikákból lehet majd beszerezni.

Fotó: Ripost

Csütörtökön és szombaton a „koronavírusos” nyitva tartásuk szerint üzemelnek, sok üzlet, mint a műszaki vagy a bútorboltok csak 15 óráig tartanak nyitva. Az élelmiszerboltok, drogáriák, patikák, dohányboltok és benzinkutak estig nyitva vannak, ám a koronavírus-járvány megfékezése miatti szabályok továbbra is élnek ezeken a helyeken: 9 és 12 óra között a 65 év felettiek vásárolhatnak, s az embereknek tartaniuk kell egymástól a legalább 1,5-2 méteres méteres távolságot.

Áruházláncok: változó a nyitvatartásuk, csak az Aldinál egységes

Fotó: Ripost

A láncok nem egységesítették saját boltjaik nyitvatartását. Így ahány áruházlánc és üzlet, annyiféle nyitva tartással lehet találkozni. Az Auchantól a CBA-n, a Coopon az Intersparon, Sparon át a Penny-ig, Reálig és Tescóig mindegyik cég üzletenként eltérő időtartamban üzemel. Így a nyitva tartásukról még indulás előtt érdemes a honlapjukon tájékozódni. Egyedül az Aldi döntött úgy, hogy egységesíti üzletei nyitva tartását, így azok ma és szombaton 7 és 20 óra között látogathatók.

Fotó: Ripost

Roham Soroksáron, kényelmes vásárlás Óbudán

A kisebb üzleteknél azt tapasztaltuk, hogy korlátozzák az egyszerre beengedett vásárlók számát, az emberek pedig a kinti sorban álláskor is figyelnek az egymás közti távolságra. Az Óbudai Tesco szintén jelesre vizsgázott, itt még kézfertőtlenítő is van a bejáratnál kirakva. Az Óbudai Auchan is igyekszik betartani a rendeletet, tömeget itt sem tapasztalni, nem úgy Soroksáron: az ottani Auchan, úgy látszik elveszett.

Hatalmas tömegről írnak, egymás nyakában állnak sorban az emberek, és ráadásul délután idősekkel is lehet találkozni. A legnagyobb közösségi oldalon egy hölgy is panaszkodott: a pénztáros azt mondta neki, hogy saját felelősségükre akár délután is mehetnek az idősek vásárolni. Egy másik kommentelő a családokra fakadt ki: „Komplett családok flangálnak két csokival (..) üvölt a hangszóróból, hogy tartsuk a távolságot sorba álláskor, de mégis a nyakamba állnak.”

Fotó: Ripost

Nem lehet locsolkodni, ráér az unoka csokinyuszija

Rendhagyó lesz az idei húsvét a koronavírus-járvány miatt. A kijárási korlátozások és az idősekre különösen veszélyes vírus miatt le kell mondani a több generációs összejövetelekről és a locsolkodásról is. Így a nagy lakomákhoz szükséges bevásárlások is elmaradhatnak.

Ilyen idén nem lesz a kijárási korlátozások miatt... A békéscsabai Balassi Néptánccsoport fiú tagjai remélhetőleg idén otthon maradnak. MTI Fotó: Lehoczky Péter

A nagymamáknak sem érdemes most útra kelni, hogy az unokáknak legyen csokinyuszi és tojás a kosárba, hiszen most úgysem találkozhatnak, a korlátozások végén lehet majd odaadni…

Minden van! Fölösleges megrohanni a boltokat!

Fotó: Ripost

A korábbi pánikszerű roham miatt itt-ott kisebb átmeneti áruhiány, alakult k, de ma már roskadoznak a polcok az árutól: bármely élelmiszerüzletbe is menjünk, szinte mindenből óriási a kínálat. Nem csak a hétköznapi termékek, mint a vécépapír, a liszt vagy a cukor, de a húsvét nélkülözhetetlen finomságai is kaphatók a tojástól a sonkán át a csokinyúlig.

Fotó: Ripost

„Áru van és lesz is bőségesen, nem kell lerohanni az üzleteket„ – mondta el a Ripost-nak Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára hozzátette: a kezdeti felvásárlási rohamok alábbhagytak, az emberek is látják, hogy nem fogy ki semmi. Az üzletek felkészültek, szezonális húsvéti termékekből is bőséges a választék. Igaz, a járványhelyzet átírta a vásárlási és ünneplési szokásokat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az onkológiáról posztolt a magyar énekesnő

origo.hu

Drámai videó Beregszászról: a háború itt van a szomszédunkban - videó

borsonline.hu

Most mutatták be, máris felkerült a Facebookra – Ezt Karikó Katalin sem hagyta szó nélkül

magyarnemzet.hu

Ozempic: így hat a szervezetre a fogyókúrás szerként is használt gyógyszer

ripost.hu

Csak a magas IQ-val rendelkezők képesek 21 másodpercen belül észrevenni a furcsa betűt

vg.hu

Akkora itthon a munkaerőhiány, hogy a kamionsofőrök után már az informatikusokat is Indiában kell toborozni

origo.hu

Diák késelt meg két iskolai alkalmazottat

ripost.hu

Műveltségi kvíz: hány irodalmi kérdésre tudod a helyes választ?

ripost.hu

Nincs vége: halálos betegségre figyelmeztetett Müller Cecília

ripost.hu

Brutális mi vár ránk az elkövetkezendő napokban az időjárásban

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gabonaháború Brüsszellel: Magyarországgal fizettetnék meg Ukrajna támogatásának árát

INSIDER

Összefogott a magyar sportvilág Tomikáért - a legdrágább terápiára gyűjtenek pénzt a világhírű sportolók

INSIDER

Budaörs egyharmadán még mindig kútra járnak ivóvízért a lakosok

INSIDER

Magyarország visszatér az űrbe: Leszámolnak eddigi életükkel a hazai űrhajósjelöltek - videó

INSIDER

Lázár János: az ajtóm mindenki előtt nyitva áll

INSIDER

"Magyarország felelősséget visel a kárpátaljai magyarságért is" - Novák Katalin Ukrajnába látogat

INSIDER

Eldobhatjuk a kabátokat: brutális felmelegedés érkezik csütörtökre

INSIDER

Fontos bejelentéseket tesz ma a kormány