2 éve

Újraindulnak az autógyárak itthon: az Audi után a Mercedes, a Suzuki és az Opel is

Fokozatosan, de újraindítják az autógyárak a termelésüket Magyarországon. Azt is kiemelték: szigorú szabályokat vezetnek be munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében.

Szerző Ripost

Fokozottan kezdik meg ismét a termelést az autógyárak: az Audi győri üzemében egy hathengeres motor összeszerelő sora indult el mintegy száz emberrel egy műszakban – írja az MTI. A gyár azt is bejelentette: terveik szerint a hét utolsó napján további hathengeres motor összeszerelősor munkáját indítanák el, egyelőre szintén egy műszakban.

Kiemelték: a vállalat valamennyi munkahelyét úgy alakították át, hogy egészségügyileg biztonságos legyen. Úgy rendezik át a gyár területét, hogy minél kevesebb dolgozó találkozzon egymással, a korábbinál kétszer több busz viszi be az embereket a munkába, akiknek nem kell a gyárban lenniük ahhoz, hogy dolgozzanak, azoktól nem várják el, hogy bejárjanak, például a személyügyön telefonos ügyfélszolgálat működik, a munkahelyi éttermeket pedig bezárták, csak elvitelre adnak ki előre csomagolt ételt.

Illusztráció/ Fotó: pixabay

Április 28-án indulhat újra a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban, de itt is még csak egyműszakos munkarendben. Addig az elengedhetetlenül szükséges feladatokat végzik el, ezeken a részlegeken a dolgozók létszámát minimálisra csökkentették. A 4400 dolgozó egészségét és biztonságát ígéretük szerint szigorú higiéniai és védőintézkedésekkel védik majd.

A Magyar Suzuki Zrt. egyelőre annyit közölt: minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, így az esztergomi gyára készen áll a termelés újraindítására. A vállalat folyamatosan elemzi a piacokat, a kormányzati intézkedéseket, amelyek tükrében hetente felülvizsgálja az indulás időpontját, amely várhatóan 2020. április 27.

Illusztráció

Az Opel Szentgotthárd szintén azt jelezte, hogy készen áll a termelés újraindítására, szigorított egészségvédelmi intézkedések bevezetését követően. Az újraindulás időpontja azonban függ az autópiaci helyzet alakulásától és az esetleges további korlátozó intézkedésektől – jelezte Kaszás Zoltán, a motorgyár sajtószóvivője.

 

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!