2 éve

Semmi se szent: eperbe szúrt tűkkel, fagyállóval mérgezik a kutyákat

Bár a kijárási korlátozás továbbra is tart, a kutyamérgezők mégis újra megjelentek...

Időről időre előkerülnek a figyelmeztetések, hogy így vagy úgy a kisállatokat meg akarják ölni ismeretlenek. Legtöbbször fagyállóba áztatott kockacukorral vagy tűvel átszúrt virslikkel próbálkoznak, hogy aztán az állat fájdalmasan elpusztuljon.

Fotó: 123rf

Hogy ez miért jó bárkinek, az rejtély, az pedig még inkább az, hogy a jelenlegi járványhelyzetben és a kijárási korlátozás közepén hogy jut eszébe valakinek ez még mindig. Az eset pedig úgy tűnik, hogy nem egyedi: egy érdi Facebook-csoportban arra figyelmeztették egymást a környékbeliek, hogy a napokban megmérgezték egy család két kutyáját.

„Sajnos mint a kórházi kezelések után megtudtuk, a napokban megmérgezték két kutyánkat, kerítésen keresztül. Napokig szenvedtek a színtelen, szagtalan fagyállótól, és már nem tudták megmenteni őket. Azonban ha ezzel a kiírással már csak egy kutya életét is megmenthetem, már megéri ezt kiírni. Szeretnék kérni mindenkit, aki itt vagy a közelben lakik, hogy fokozottan figyeljen a háziállatára! Ne hagyjuk, hogy szegény kutyusok így járjanak!„ – olvasható a posztban.

A fővárosban pedig szintén figyelmeztették egymást a XVII. kerületben:

„Anyukák, apukák! Nagyon figyeljetek oda, ha esetleg a patak parton sétáltok. Valami agyhalott epret tett ki tűvel átszúrva. Nehogy valaki gyerkőce felkapja és megegye. Vagy esetleg kutyus. Nagyon nagyon figyeljetek. Ez a Czeglédi Mihály utcától pécel felé a parton volt” – írja egy aggódó nő.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!