Létrehozva: 2020.04.05.

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Hétfőtől otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja, a Mozogj otthon! című műsorban tornázásra buzdítják a „kicsiket és nagyokat” – közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

Szerző Ripost

Azt írták: az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként Alsós – Sulikalandok címmel. Az egyetemistáknak a Mindenki Akadémiája című műsorukat ajánlják, Netorika című ötrészes sorozatukban pedig a tanároknak igyekeznek praktikus tanácsokat adni a digitális oktatáshoz.

Hétfőn 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsor, amelyben a harmadikosok az Oroszlán és kecske történetével ismerkedhetnek meg, a negyedikesek pedig a köszönési formákat gyakorolhatják.

Felsős című műsorukat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. Hetedikes biológiával indul az adás 8.30-kor, a madarak és az emlősök osztályáról lesz szó. Magyar nyelvből a kommunikáció egyik fontos elemét, a testbeszédet elemzik a hatodikosokkal, majd Tóth Zoltán történelemtanár beszél a francia forradalomról, a jakobinusok hatalomra jutásáról és XVI. Lajos kivégzéséről a 6. osztályosoknak.

Matematikából a hatodik évfolyamosok a feldarabolással végzett térfogatszámításokról tanulhatnak, majd a hetedikesek Csajkovszkij művészetével és a zeneszerző életével ismerkedhetnek meg közelebbről. Ezután nyolcadikos kémia következik, amelyben a vizek keménysége és a vízlágyítás lesz a téma.

Hozzátették: 11.30-tól a megszokott módon a nyelvtanulásé a főszerep, a Szólalj meg! című sorozatban ezúttal az angol és a német nyelvvel foglalkoznak.

Érettségi műsorukat 12.30-kor magyar nyelv és irodalommal kezdik, Madách Imre: Az ember tragédiája című művét elemzik. Matematikából a kúp és a gúla témaköreivel foglalkoznak, majd biológia következik, a többi között a hormonális szabályozásról is szó lesz. A fizikaóra tananyaga a folyadékok mechanikája, a hidrosztatika, a hidrodinamika, a hidrosztatikai nyomás értelmezése, Arkhimédész törvénye, az úszás, a lebegés és az elmerülés lesz. Történelemből pedig bemutatják a nyugati szerzetesség kialakulását, a szerzetesi mozgalom megújításának okait és az újonnan alakult szerzetesrendek tevékenységeit, hatásait.

A Mozogj otthon! 14.45-kor kerül adásba az M5 csatornán, a műsorban „hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól” – írták.

A 20.25-kor kezdődő Netorika című műsor a távoktatás és az online kommunikáció területeire kalauzolja az érdeklődőket. A hétfői epizódból megtudhatjuk, hogy „milyen öltözékben és milyen illusztrációs eszközökkel érdemes előadni a távoktatás során”.

A Mindenki Akadémiája éjféltől lesz látható, hétfőn Aczél Petra nyelvész, kommunikációkutató, egyetemi tanár tart előadást Beszélni tényleg nehéz? címmel. Az adást kedden reggel 7.30-tól megismétlik.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast