Létrehozva: 2020.04.14.

Megszólalt a Ripostnak a koronavírus 22. magyar áldozatának fia

Észrevétlenül lopódzott be az életükbe a koronavírus, és kezdetben nem is tipikus tüneteket mutatott Tóth Miklós édesapja, József. Mégis ő lett a magyar járvány huszonkettedik áldozata. A 89 éves férfi kitűnő állapotban volt, egyik napról a másikra vitte el a kór. Egyedül a fiával érintkezett, akinek viszont a mai napig nincsenek a betegségre utaló tünetei.

Először a Ripost-nak sikerült interjút készítenie olyan magyar emberrel, aki a koronavírus miatt veszítette el szerettét. Tóth Miklós szomorú hangon vette fel a telefont. Személyesen nem találkozhattunk vele, mivel jelenleg még karanténban van, hiszen szoros kontaktusban volt egy koronavírusos emberrel, az édesapjával. Tóth József volt a huszonkettedik magyar, akinek a járvány elvette az életét. A hivatalos adatok szerint poszt tbc-je, mellhártya-összenövése, és prosztata- betegsége volt.

„Ketten éltünk a lakásban, ő az egyik szobában, én a másikban. Jó karban volt a papa, még az év elején is eljárt naponta egy órát sétálni. Szellemileg is rendben volt, jókat beszélgettünk” – emlékszik Tóth Miklós.

Tóth Miklós (Fotó: Ripost)

„Én a vendéglátásban dolgozom, kora reggel megyek és este későn jövök, nem minden nap találkoztunk. De amikor március végén volt egy szabadnapom, feltűnt, hogy apám elcsendesedett. Mintha kiment volna belőle az élet! Nem akart se enni, se inni, pedig azelőtt jó étvágya volt, és hirtelen igen gyenge lett. Hoztam neki somlói galuskát, mert az a kedvence, de azt sem tudta legyűrni. Nem akart orvost hívni: azt mondta, akkor beviszik a László kórházba, és nem kerül ki élve onnan. Szegénykém, megérezte, mi vár rá! Én meg csak ültem mellette tehetetlenül, simogattam, hátha ettől jobban lesz” – csuklott el a férfi hangja.

Végül Miklós kétségbeesésében elhívta magukhoz egy egészségügyben dolgozó barátját, ő pedig, amint meglátta József bácsit, már tudta, hogy nagy a baj. Mivel addigra már láza is volt a betegnek, mentőt hívtak, aki az Uzsoki kórházba szállította.

„Akkor láttam apámat utoljára. Másnap telefonáltak, hogy elvégezték rajta a koronavírustesztet, és pozitív lett. Öt napig volt az intenzív osztályon, utána pedig meghalt, április 1-jén. Elbúcsúzni sem tudtam tőle...” – csuklott el Miklós hangja.

Tóth József (Fotó: Ripost)

„Egy nappal apám halála előtt felhívtak telefonon. Kérdezték, hogy érzem magam, vannak e tüneteim. Mondták, hogy nekem is küldenek határozatot, hogy itthon kell legyek hatósági karanténban, mert szoros kontaktusban voltam vele. A levelesládában meg is találtam a nagy fehér borítékot, benne a piros matricát. Tesztelni azonban nem jöttek. Pedig valószínűleg a betegséget én hoztam neki haza, mert egyedül velem találkozott. Nekem viszont nem voltak, és most sincsenek tüneteim, pedig nem vagyok egy mai darab, 61 éves vagyok már, és a hatósági karantén 1-2 napon belül lejár. Nem tudom, utána mi lesz, hiszen az állásom már elveszítettem.”

Miklós mellett karanténba került az egészségügyis ismerőse, annak barátnője, valamint a férfi nagyobbik fia is, aki meglátogatta a betegség alatt a papát. József temetése a Kozma utcai temetőben lesz – egészen szűk körben.

 

A krónikus betegek halnak bele Bár a koronavírus nem csak időseket fertőz meg, a halálos áldozatokat Magyarországon is főleg a több krónikus betegségtől szenvedő, idősebb emberek közül szedi. Az elhunytak között sokan szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi betegségben szenvedtek, de gyakori a daganatok előfordulása is. Ezért kiemelten vigyáznunk kell az idősekre és a krónikus betegekre!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús bejelentést tett az Egyesült Államok

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

mandiner.hu

Az év betelefonálását élte át az ATV műsorvezetője, nem is bírta nevetés nélkül (VIDEÓ)

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. május 4-5.: Meghatottság, öröm

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián