2 éve

Költöztetni akarták a marihuánaültetvényt, de a rendőrök rajtuk ütöttek

Frissen learatott vadkenderültetvényt találtak a családi házban.

Frissen learatott vadkenderültetvényt találtak kedden hajnalban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószerbűnözés Elleni Osztályának rendőrei egy Nógrád megyei község egyik családi házában – közölte a rendőrség.

Kiderült: az illegális kertészetet egy 32 éves férfi üzemeltette. Pont költöztetni akarta a frissen learatott kendert, amikor a rendőrök lecsaptak.

Fotó_police.hu

A német rendőrök korábban jelezték a magyar kollégáiknak: egy magyar férfit 3,7 kg marihuána szállítása közben az osztrák határ közelében elfogtak és a drog eredetét illetően a nyomok Magyarországra vezetnek. A rendőrök hamar a termesztő nyomára bukkantak.

Fotó:police.hu

A házban egy professzionálisan kialakított, már leszüretelt marihuánaültetvényt, valamint a még megmaradt 21 tő cannabis növényt találták meg. A helyszínen talált tárgyakból és eszközökből azt is megállapították a rendőrök, hogy az elfogott 32 éves férfi megkezdte az ültetvény felszámolását, illetve költöztetését is, azonban ezt a rajtaütéssel sikerült megakadályozni.

Fotó: police.hu

A férfit kihallgatták, vallomást tett, szabadlábon védekezhet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!