2 éve

Hamarosan kezdődhet a hordozható magyar lélegeztetőgép sorozatgyártása-videó

A gép szabadalmi eljárása már elkezdődött, az ötletgazda szerint elképzelhető, hogy rövid időn belül elkezdhetik a sorozatgyártást.

Megkezdődött az első magyar hordozható koronavírus-specifikus lélegeztetőgép szabadalmi eljárása – erősítette meg a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Székely Imre mérnök, ötletgazda, aki emlékeztetett: a prototípust mindössze 10 nap alatt fejlesztették ki, és 20 nap kellett még a műszaki háttér kialakításához. A gépet korábban Orbán Viktor miniszterelnök is megtekintette:

Ezt követően beadták a klinikai tesztek engedélyezésére és a szabadalomra vonatkozó kérelmeket, és az ötletgazda szerint elképzelhető, hogy rövid időn belül elkezdhetik a sorozatgyártást.

A Femtonics Kft. a Semmelweis Egyetem segítségével fejlesztette ki a gépet, amely a koronavírus miatt súlyos állapotba került betegeken is segíthet.

A szerkezetet könnyen és nagy mennyiségben lehet gyártani, kevés alkatrészből áll, kicsi, kompakt és egyszerűen kezelhető. Rendelkezik egy összetett szűrővel is, amely a kilélegzett levegő vírustartalmát semlegesíti, így az egészségügyi személyzetet is védi.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!