2 éve

A veszélyhelyzet 39. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

 

Elhunyt újabb 17 krónikus beteg. Ezzel 189 főre emelkedett az elhunytak száma, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Marad az üzletek nyitvatartási korlátozása

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.„

Kötelező lesz a maszk a BKK járatain

Április 27-től a főváros tömegközlekedési eszközein kötelező lesz a maszk vagy az orrot és a szájat eltakaró kendő, sál használata.

Kiderült, mi lesz az érettségivel

A kormányülésen döntöttek arról is, hogy csak írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek a koronavírus-járvány miatt május 4-től. A mostani vizsgaidőszakban előre hozott vizsgákra nem lesz lehetőség.

Az írásbeli vizsgákat úgy kell megszervezni, hogy egy teremben tíznél több diák nem tartózkodhat majd, és a másfél méteres távolságot is be kell tartani – mondta Gulyás Gergely. Hozzátette: szóbeli csak azon tárgyaknál lehet, ahol nincs lehetőség írásbelit tartani, ez 3178 diákot érint.

Pénteken Maruzsa Zoltán további részleteket is elárult az érettségiről, így kiderült, hogy rendőrök felügyelik majd a rendet és nem 8-kor kezdődik majd a vizsga.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!