Létrehozva: 2020.03.08.

Íme a legfrissebb hírek a koronavírusról

Fokozódik a helyzet a koronavírus miatt világszerte.

Magyarország

A Wizz Air azonnali hatállyal felfüggeszti milánói, trevisói és bergamói járatait a koronavírus miatt – közölte a légitársaság vasárnap az MTI-vel. A döntést, amely a Budapest és Debrecen, valamint Milánó-Malpensa közti járatokat érinti április 3-áig, az észak-olaszországi régió lezárásával és a koronavírus terjedésének megakadályozásával kapcsolatban elrendelt intézkedésekkel indokolták. Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatják. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mail értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése, vagy 120 százalékának WIZZ számlára jóváírása között.

Fotó: Shutterstock

Irán

Negyvenkilenccel nőtt Iránban vasárnapra virradóra a koronavírusban elhunyt emberek száma az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint, ezzel a járványnak már 194 halálos áldozata van a síita államban.

Az Iran Air iráni légitársaság vasárnap bejelentette: bizonytalan időre felfüggeszti összes Európába induló és onnan érkező járatait. A társaságnak az IRNA iráni állami hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a döntést azután hozták, hogy több európai ország „tisztázatlan okokból” kitiltotta légteréből az Iran Air járatait.

Szombaton az IRNA tudósítása szerint belehalt a fertőzésbe Fatima Rahbar, az iráni parlament februárban megválasztott egyik konzervatív képviselője. A héten egy másik képviselő, Abdulreza Meszri az iráni állami televíziónak elmondta, a februárban megválasztott parlamentnek már 23 tagja lett fertőzött.

Ausztria

Erősen emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában, vasárnap reggelig 104 embernél diagnosztizálták a vírust – közölte az osztrák egészségügyi tárca.

Szombat estig 81 Covid-19 vírusfertőzöttet tartottak nyilván. A tárca szerint eddig 4509 emberen végezték el a koronavírus-tesztet. A legtöbb, 36 fertőzött Alsó-Ausztriában és 32 Bécsben van, Tirolban és Stájerországban nyolc-nyolc, Salzburgban és Felső-Ausztriában hét, Burgenlandban és Vorarlbergben egy-egy esetet tartanak nyilván. Két beteg már felépült a fertőzésből.

Spanyolország

Spanyolország elismeri és köszöni azokat a „drasztikus” intézkedéseket, amelyeket Olaszország tesz a koronavírus-fertőzések megfékezése érdekében – közölte a spanyol egészségügyi miniszter vasárnap az után, hogy az olasz kormány vesztegzár alá helyezte Lombardia tartományt.

Salvador Illa madridi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a járvány nem csupán egyetlen ország gondja, hanem „mindannyiunk problémája”. A fertőzöttek száma Spanyolországban is emelkedik, de ezek zöme jól körülírt, konkrét csoportokat érint, ezért továbbra sincs szükség a készültségi fokozat emelésére, illetve korlátozó intézkedések elrendelésére.

A regisztrált fertőzések száma jelenleg 589, a napi esetszámok növekedése átlagosan 20 százalékos. A fertőzések 60 százalékát Madrid, Baszkföld és La Rioja tartományokból jelentették. A Covid-19-fertőzés miatt 13-an veszítették életüket, akik idős koruk és egyéb betegségeik miatt veszélyeztetett csoportba tartoztak. Több mint 30 páciens már meggyógyult a betegségből.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai közelségbe került a III. világháború, és onnan egy lépés az atomháború

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria