2 éve

A rendőrök menekítették ki a bíróságról a balotaszállási állatkínzó nőt

Hat hónap letöltendőt kértek a nőre, aki a kocsija mögé kötözte a kutyáját.

Kedden az előkészületi üléssel megkezdődött a Csongrádi Járásbíróságon annak a balotaszállási asszonynak a pere, aki brutális kegyetlenséggel végzett a kutyájával tavaly nyáron. Az állatkínzással vádolt H. Balázsnét a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport több tucat tagja várta a bíróság épülete előtt a tárgyalás után, a nyugdíjas nő végül a rendőrök segítségével hagyta el a bíróság épületét.

Az ügyész által ismertetett vádirat szerint a megkínzott komondor egy vihar miatt szökött meg az asszony balotaszállási tanyájáról. Amikor az asszony megtalálta az állatot, a nyakörvére egy bálamadzagot kötött, aminek a másik végét az autó vonóhorogjához rögzítette. Beszállt az autóba, majd elindult haza úgy, hogy a kutyát az autó mögött vonszolta.

A vádlott a gépkocsival 20-30 km/h sebességgel hajtott, a kutya egy idő után már nem bírt tovább futni és egy kövesúton bukdácsolni kezdett, majd teljesen a bal oldalára dőlt. Az asszony ezután is még több száz méteren keresztül vontatta az oldalára dőlt állatot az úton, míg egy arra közlekedő férfi meg nem állította és számon nem kérte. Az állat ekkor még élt, oldalán fekve erősen zihált, mancsai véresek, testén horzsolásos sérülések voltak. A nő eloldotta az állatot és a tanyájára ment vízért, de a hátrahagyott kutya nem sokkal később az út szélén elpusztult.

Az ügyész a keddi előkészületi ülésen elmondta, tekintettel arra, hogy a vádlott a nyomozati szakaszban tagadta a bűncselekmény elkövetését, ezért mértékes indítványt terjesztett be vele szemben. Hat hónap letöltendő börtönt és két év közügyektől eltiltást kért H. Balázsnéra abban az esetben, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Az ügyész azt kérte, hogy a nő a büntetés kétharmadának letöltése után, de legkevesebb három hónap után bocsáthassák szabadon.

Ilyen formában nem érzem magam bűnösnek

– mondta a bíró kérdésére H. Balázsné aki azt is közölte, hogy nyolc általános iskolai végzettsége van, és gazdálkodásból élt.

Az előkészítő ülés után több tucatnyian várták a balotaszállási nőt a bíróság épülete előtt. Többen is hangosan szidalmazva, lökdösve próbálták számon kérni a történtek miatt, ezért néhány méter megtétele után inkább visszafordult és visszament a főbejáraton. Nem sokkal később a tüntetők gyűrűjében, rendőri kísérettel, az arcát takarva hagyta el a bíróság épületét – írta a 24.hu.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!