Létrehozva: 2020.02.24.

Lelepleztük az életveszélyes kamu készítményt

Íme, itt a készítmény, amitől óva int a Magyar Kardiológusok Társasága! A szer, melyet láthatóan összefércelt, helyesírási hibáktól és elgépelésektől teli weboldalon kínálnak, az állítás szerint órák alatt teljes és végleges megoldást kínál a magas vérnyomásra. Egy olyan magyar orvos ajánlja, aki nem is létezik. Sőt: a készítményt ugyanazzal a fotóval, más országokban is megpróbálják eladni, csak az orvost nevezik másképp.

Az interneten villámgyorsan elterjedt a kardiológusok figyelmeztetése, ám sok beteg sérelmezte, hogy nem tudja, melyik szert kell elkerülni, mert a szakemberek nem nevezik meg, melyik ez a veszélyes készítmény. A Ripost most megmutatja: az életveszélyes szert nemrég még ReCardio néven forgalmazták, most viszont Detonic néven árulják. Senki ne vegyen belőle! Mint ahogy az internetről se vásároljunk gyógyszert, csak a patikákban, orvosi rendelvényre!

VIGYÁZAT, KAMU! Ne vegyen, ne használja! Fotó: Ripost

Csak egy kúra nem lehet elég a vérnyomásra

„Az utóbbi hónapokban egy olyan készítményt reklámoznak, többek között a Magyar Kardiológusok Társasága, illetve ismert magyar kardiológusok nevével, amiről azt állítják, hogy a magas vérnyomást egyetlen kúrával meggyógyítja. Ez már önmagában gyanút keltő állítás, miután sajnos nincsenek ilyen gyógymódokfogalmazott az InfoRádiónak Csanádi Zoltán, a társaság elnöke.

A kamu klinikai vizsgálat reklámja a neten, a kardiológus intézetre is hivatkoznak, de hamisan. Fotó: Ripost

Senki ne hagyja el az orvos által javasolt terápiát!

„Azt is kérik a betegtől, hogy az orvos által előírt terápiát hagyják el. Ez viszont életveszélyes állapotot idézhet elő. Ha például egy magas vérnyomásos beteg tesz így, aki esetleg 4-5 gyógyszer kombinációjával tartható egy elfogadható tartományban, akkor lehetséges, hogy ennek hatására 200-220-ra is fölszökik a vérnyomása, és agyvérzésveszélyben kell ezt követően élnie.”

Régen Recardio, ma már Detonic a kamu szer

Bár a Kardiológiai Társaság nem hozta nyilvánosságra, melyik szerről van pontosan szó, a Ripost megtalálta a kamu készítményt: eddig Recardio néven forgalmazták, az utóbbi időben pedig Detonic néven árulják. A weboldalán minden átverésre utaló jel fellelhető: a lehetetlen ígéretek, a helyesírási és gépelési hibáktól hemzsegő szövegek. A vásárlásra nincs sok idő, mert „csak néhány órán át él az akciós ár”.

VIGYÁZAT, KAMU! Ne vegyen, ne használja! Fotó: Ripost

A kamuorvost minden országban máshogy hívják

A csodaszert egy Vadász Gyula nevű, 30 éve a szakmában dolgozó orvos ajánlásával kínálják, ám ha a Recardiót áruló cseh, román, német, orosz, olasz vagy görög oldalra téved az ember, ott is ugyanannak az orvosnak a fényképét találja, csak épp más – helyi – néven nevezik.

A kamuorvos nevét is elírták, Gyula helyett Gzula. Fotó: Ripost

A fotón szereplő valódi férfi feltehetőleg egy modell, és minden bizonnyal igencsak meglepődne, ha megtudná, hogy a róla készített felvételt mire használták fel…

Az olaszoknál már Armando Rossi a neve, de más és más néven szerepel orosz, cseh, görög, portugál nyelvterületen a reklámokban, ugyanezzel a fotóval... Fotó: Ripost

Ismeretlen a szer összetétele

Az ismeretlen összetételű, orvosi szempontból ellenőrizetlen termék mostanában történt névváltoztatása talán nem véletlen: a Magyar Hypertonia Társaság már tavaly októberben az Országos Gyógyszerészeri Intézethez (OGYÉI), mint szakhatósághoz fordult a Recardio vizsgálata érdekében.

„A ReCardio nevű készítménnyel kapcsolatban számos ponton valótlanságon alapuló reklámkampány indult. A reklám nem létező intézmények nem létező fejlesztéseire utal. Teszi mindezt az állampolgárok hiszékenységének kihasználásával az azonnali internetes megrendelés és gyors haszonszerzés céljából – írta közleményében a Magyar Hypertonia Társaság.

A magas vérnyomás jól kezelhető

A magasvérnyomás-betegség a szív- és érrendszeri halálozás legjelentősebb kockázati tényezője. De életmód-változtatással és a rendelkezésünkre álló gyógyszerekkel jól kezelhető, és a kezelés fenntartásával a halálozási kockázat jelentősen csökkenthető. A hipertónia esetén adható gyógyszerek évtizedes fejlesztések, megalapozott módszertannal kivitelezett tudományos vizsgálatok, szigorú hatósági engedélyeztetés és ellenőrzés után kerültek forgalomba.

A kardiológusok sosem reklámoznak a neten

A Magyar Kardiológusok Társasága közölte: nem végez reklámtevékenységet konkrét készítményekkel kapcsolatban, és kizárólag szakmai (www.mkardio.hu) és laikusoknak szóló honlapján (www.hazipatika.com/szivderito) keresztül juttat el hiteles és mérvadó ismereteket a bizonyított és biztonságos kezelési lehetőségekről.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Tragédia a Gyáli úton, egy ember meghalt a szörnyű balesetben

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal