Létrehozva: 2020.02.02.

Koronavírus: a Vuhanból hazaszállított németek között két fertőzött van

A német légierő által Vuhanból elszállított 124 fő közül kettőnél volt pozitív a koronavírus jelenlétét vizsgáló teszt, mindketten német állampolgárok, a frankfurti egyetemi klinikán helyezik el őket.

Tizenegy embert rögtön az egyetemi klinikára szállítottak, egyiküket koronavírus fertőzés gyanúja miatt, a többit egyéb panaszok miatt.

A Vuhanból érkezett csoportot karantén alá helyezik a Germersheim melletti légi támaszponton egy laktanyában. Két hétig, a vírus lehető leghosszabb lappangási idejéig tartják elkülönítve őket.

Fotó: 123rf

Megtudtuk: a laktanyában 128 szobát biztosítottak nekik, a Német Vöröskereszt (DRK) önkéntesei gondoskodnak róluk. A karanténban négy csoportba sorolják az embereket, a csoportok nem érintkezhetnek egymással. Ez a megoldás azt szolgálja, hogy ne mindenkit, hanem csak az emberek egynegyedét kelljen újabb két hétre elkülöníteni, ha felbukkan körükben a vírus.

A germersheini tartózkodás költségeit a szövetségi kormány költségvetéséből fedezik. A Vuhan-Frankfurt repülőút költségeinek egy részét viszont az utasoknak kell kifizetniük.

A Luftwaffe Airbus A310-es repülő az eredeti tervek szerint Moszkva érintésével tette volna meg a 11 órás utat. Azonban az orosz hatóságok megtagadták a leszállási engedélyt, így a Luftwaffe gépének Helsinkiben kellett megállnia tankolni.

Már nem csak Kínában okoz gondot a vírus
Fotó: MTI

Előzőleg Németországban nyolc fertőzöttet találtak. Az esetek továbbra is Bajorország tartományra korlátozódnak, és összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely a Webasto nevű autóipari beszállító cég egy továbbképzésén történt január 21-én a társaság központjában, a München melletti Stockdorfban.

Mint a Ripost megírta, a Webasto továbbképzésén egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársa. A sanghaji nő németországi útja előtt meglátogatta szüleit Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. Kínában a legutóbbi, vasárnapi összesítések szerint több mint 13 ezer ember fertőződött meg, és 300-nál is többen meghaltak. A vírus további 20 országban jelent meg, halálos áldozatot Kínán kívül egyelőre csak a Fülöp-szigeteken szedett, ott egy kínai állampolgár halt bele a súlyos tüdőgyulladást okozó fertőzésbe.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon