2 éve

Droghoz jutottak a rabok, majd kiabáltak, fenyegetőztek és ütöttek

A Fővárosi Főügyészség öt férfival szemben emelt vádat, nem is akármi miatt: kiabáltak, az őröket fenyegették, és még egy társukat is megütötték.

A X. kerületi Budapesti Fegyház és Börtönben tíz férfi egy zárkában töltötte büntetését. A rabok ismeretlen módon marihuánához jutottak, amelyet elfogyasztottak, azonban a zárkában aznap, még 2017. nyarán biztonsági ellenőrzést tartottak, amely során az őrség a kábítószert megtalálta más tiltott tárgyakkal együtt, ezeket egyből elkobozták.

Az őrség a szabályszegés miatt a társaság szétköltöztetését tervezte, erről pedig nekik is szóltak. Ezután a foglyok közül öt férfi felsorakozott a zárka közepén, dühösen kiabálni kezdtek, hogy nem mennek sehová, stokival verték az ajtót, hárman pedig az őröket azzal fenyegették, hogy rájuk támadnak, és a többieket is ellenállásra biztatták.A zendülők egyike az őt nyugalomra intő zárkatárásra támadt és könnyű sérüléseket okozott neki.

A biztonsági vezető és az őrök a rendbontókat elkülönítették, a rendet helyreállították – eközben a három férfi még támadó mozdulatot tettek az őrség felé, sérülést viszont már nem tudtak okozni.

A Fővárosi Főügyészség a három férfival szemben fogolyzendülésben erőszak alkalmazásával való részvétel, két társukkal szemben fogolyzendülés miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztésre ítélést és közügyektől eltiltást indítványoz az ügyben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!