Létrehozva: 2020.01.17.

Senki nem tudja Ferencvárosban, hol kell fizetni és hol nem

Hiába a hangzatos ígéretek és a maga szabta határidő, továbbra sem működik a Baranyai Krisztina által vezetett Ferencvárosban a méregdrága parkolórendszer. Hatalmas a káosz, az emberek bizonytalanok, a kerületben pedig hatalmas a bevételkiesés rögtön év elején. Mit művel az új polgármester?

Tovább tart a Ferencvárosban a parkolási káosz, a Baranyi Krisztina által ígért megoldás elmaradt. Január 15. volt a határidő, ez ki volt írva a parkolóórákra is, ám a lecserélt új feliratokon már határidő sincs. Tegnap teljes volt a káosz és fejetlenség Ferencvárosban, az embereknek fogalmuk sem volt, hogy kell-e fizetniük vagy sem.

Fotó: Markovics Gábor

Mint ahogy a Ripost beszámolt róla, fejetlenséggel kezdődött az idei év Ferencvárosban. Baranyi Krisztina, a IX. kerület októberben megválasztott polgármestere december 31-ével felmondta a parkolóórákat üzemeltető céggel kötött szerződést, ám januártól nem indult új parkolási rendszer, és ezzel millióktól esett el a kerület. Ráadásul egyes részein büntetnek a parkolóőrök, más részeken viszont ingyen lehet parkolni. Akkor azt ígérte a polgármester, hogy 15-étől megoldódik ez a helyzet. Az órákon elhelyezett tájékoztató felirat szerint is 15-ig szólt az ingyenesség, de továbbra is le vannak ragasztva az automaták, a mobilfizetés sem működött tegnap.

Fotó: Markovics Gábor

A Vágóhíd utcában többen inkább tovább hajtottak, mint hogy bizonytalanra ott hagyják az autójukat. A József Attila lakótelepen is hasonló káosz és bizonytalanság fogadott.

„Fizetni kell, mert 15-e elmúlt, viszont nincs hol, így nincs mit tennem. Lefényképezem a leragasztott parkolóórát, hogy ha megbüntetnek, legyen mivel bizonyítanom, miért nem volt parkolójegyem„ – mondta a Ripost-nak Zsuzsanna.

„Ezek szerint hiába ígérték, nem változott semmi, továbbra is el kell tűrnünk, hogy ide jönnek parkolni az Üllői út túloldaláról” – mondta Kinga, egy helyi lakos, aki örült, hogy viszonylag közel az otthonához talált parkoló helyet. Amíg fizetni kellett a parkolásért, ez nem volt gond, de mostanában kész csoda.

Fotó: Markovics Gabor

Munkatársaink arra lettek figyelmesek, hogy a másik utcában valaki átragasztja a parkolóórákon a feliratot: az új tájékoztatón már nem 15-i dátum szerepel, hanem az „ideiglenes” szócska. Utolértük azt a dolgozót, aki átragasztotta a feliratot.

„Ingyen parkolhatnak„ - biztatott mosolyogva. Arra a kérdésre, meddig, és mikor oldódik meg a helyzet, nem tudott válaszolni: őt csak a papírok kiragasztásával bízták meg.

„Most nézem, hogy mit írtak ki. Itt a cégem, nekem jól jön az ingyenes parkolás” - mondta az éppen érkező D. Viktória. Hozzátette: a kerületben nincs arra megoldás, hogy kedvezményesen parkolhasson a kerületi cégtulajdonos. „Azt mondta az ügyintéző, hogy feltétlenül szükséges a kerületi lakcím. Mivel más kerületben lakom, ez nekem gond„ – tette hozzá.

Ha ez a felfordulás nem lenne elég, a kerületben a telefonos ügyfélszolgálat sem működik és a helyiek nem tudják használni azt az online regisztrációs rendszert sem, ahol a kerületi lakosok máskor éves matricát igényelhettek.

„A polgármesternek már sikerült megállapodnia az előző parkolási társasággal a felszámolásról és hamarosan, remélhetőleg a héten megoldódik ez a helyzet”-ígérte Czuk Dóra, a kerület sajtósa a Ripost-nak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb drámai lépés, újabb európai uniós, NATO-ország hergeli az oroszokat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Gyors és pénztárcabarát menü a május 1-jei ünnepnapra

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal