2 éve

Elképesztő dolgot kerestek, eltévedtek

Nagy erőkkel indultak Pilisszántóra a rendőrök és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei vasárnap éjjel két eltévedt túrázó után, miután egyikük hívta a 112-t.

A két túrázó nem a természet szépségeit akarta megcsodálni, hanem kör alakú tisztásokat kerestek, amiket UFO-nyomoknak véltek. Ám eltévedtek, ráadásul jól összevesztek azon, hogy melyik út vezet majd az úti céljukhoz. Ezért különváltak, és egyik is, másik is azon az úton ment tovább, amit jónak gondolt.

Képünk illusztráció (Fotó: 123RF)

„A két kalandor egyikének a mobiltelefonja is lemerült, a másik viszont szerencsére még tudott segítséget kérni. Szolgálatunk 11 fővel, mentőkutyákkal, hőkamerás drónnal, 2 terepjáróval és egy quaddal indult a helyszínre” – mesélte a Ripost-nak Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője, hozzátéve, hogy végül mintegy 50 ember érkezett ki a helyszínre.

„Ha este téved el egy túrázó, jó esetben a fényeket követi, s úgy tud kikeveredni a labirintusnak tűnő erdőből” – fogalmazott Balázs László. „A történet végül szerencsés véget ért, mert a kaland két szereplője ugyan más-más településre érve, de kijutott az erdőből, és sértetlenül megúszta a dolgot.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!