2 éve

A magyar lány hiába szállt szembe a migráns támadóval -újabb részletek

Megtalálta a Ripost azt a lányt, akit hétfőn hajnalban megerőszakolt egy szomáliai bevándorló Budapest belvárosában egy közparkban. Még mindig a történtek hatása alatt áll, sokkot kapott. Mint azt a ripost.hu elsőként hírül adta, hiába védekezett a 25 éves magyar fiatal, a 30 éves férfi leteperte, lerángatta a ruháját és megerőszakolta. A tettest elfogták és őrizetbe vették.

Csak ünnepelni szerettek volna

– mondta a megerőszakolt magyar lány egyik barátnője, aki érthető okból azt kérte, ne írjuk le a nevét.

„Egy másik barátnőjével vasárnap este indultak bulizni Budapest belvárosában egy neves helyre, ahol általában rengeteg a külföldi. Okuk is volt az ünneplésre, hiszen sikeres államvizsgát tettek.”

Úgy tudni, az este folyamán ismerkedett meg a két lány ezzel a feketebőrű férfival.

Nem tágított a migráns a magyar lány mellől

A Ripost megtalálta az áldozatot, aki még mindig a történtek hatása alatt, sokkos állapotban van, ezért kerülni akarja a nyilvánosságot. Mint mondta: „Képtelen vagyok beszélni róla”. Egy barátnője és a rendőrség közlései alapján rekonstruáltuk, mi történt.

A Ripost információi szerint a 25 éves lány barátnője is megismerkedett egy fiúval a szórakozóhelyen, így négyesben együtt buliztak, majd különváltak útjaik. A fiatal lány kettesben maradt a szomáliaival. A rendőrség tájékoztatása szerint a migráns felajánlotta, hogy hazakíséri a lányt. Miután elindultak, a közeli Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

Itt történt az erőszak – a bokron még látszanak a dulakodás nyomai. Fotó: Keller Mátyás/Ripost

Miután elszívta a cigit, a lány indulni készült, de a férfi ezt nem hagyta.

A belváros közepén tett erőszakot

Borzasztó ez az egész

– mondta lapunknak a barátnő.

„Rémes, hogy mit élt át. Én úgy tudom, a férfi már a parkban szexet kezdeményezett, de a barátnőm ezt határozottan elutasította, ami a migránsnak nagyon nem tetszett.”

A rendőrség szerdán azt közölte, hogy a szomáliai férfi dühös lett, többször megütötte a lányt, befogta a száját és megerőszakolta.

Fogdosni és csókolgatni kezdte, de a lány ezt nem akarta

– mondta a Ripost-nak a barátnő.

Fotó: Keller Mátyás/Ripost

„Haza akart menni, el is indult, mire a feketebőrű férfi ideges lett, lökdöste őt. Aztán berángatta az egyik bokor alá és leteperte, ráfeküdt. A barátnőm hiába kapálózott és kiabált, a férfi befogta a száját és megerőszakolta őt. Nagyon megbánta, hogy ennyire megbízott egy idegenben, most már tudja, hogy a szórakozóhelyről semmiképp sem lett volna szabad egyedül továbbmennie a külföldi férfival. De azt azért mégsem gondolta, hogy Budapest kellős közepén ilyen megtörténhet vele. Élete legszörnyűbb napján van túl, miközben ünnepelni indult...”

Egy amerikai férfi sietett a segítségére

A lány sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi a lányt védelmező amerikaira is rátámadt

– közölte a rendőrség.

Többször megütötte, megrúgta őt is, majd elvette a lány telefonját és elfutott. Az amerikai hívta ki a rendőröket, akik néhány percen belül a helyszínre érkeztek.

 

Hamar elkapták az erőszakolót

A rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével lenyomozta a migráns menekülési útvonalát.

„Az adatgyűjtés, az elkövetőről adott személyleírás, valamint a környéken lévő térfigyelő kamerák segítségével 17 órakor a VIII. kerületi Teleki téren a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai elfogták a támadót, akinél megtalálták a lány telefonját is. A szomáliai állampolgárságú férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el” – közölte a rendőrség.

A 2015 óta oltalmazotti státuszban Magyarországon tartózkodó 30 éves feketebőrű férfi ellen szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!