Létrehozva: 2019.12.05.

Videóval segíti sorstársai felépülését a magyar beteg

Hangzatos elnevezés és egyéb kattintásvadász megoldások helyett saját neve alatt indított videónapló sorozatot Dananaj Tamás. A kezdetben ismerősei tájékoztatását célzó bejelentkezések hamar minden részletre kiterjedő összeállításokká váltak, melyek komoly kapaszkodót jelenthetnek a leukémiával közvetve vagy közvetlenül érintettek számára.

„Küzdeni mindig, feladni soha” – szól Dananaj Tamás mottója.

A fiatalembernél szeptemberben diagnosztizáltak leukémiát, s októberben már Youtube-on csatornát indított a betegségről és remélt gyógyulása útjáról.

„A videosorozattal szeretném segíteni a saját magam felépülését és a mások gyógyulását is” – mondta el a Ripostnak Tamás.

„Azért kezdtem bele, hogy ne unatkozzak, le kell kötnöm magam valamivel és fontos, hogy valami hasznosat csináljak, mert a tévésorozatok nézése és az olvasás nem elég” – kezdte.

„Bízom benne, hogy a saját példámon és tapasztalataimon keresztül segíthetek sorstársaimnak és hozzátartozóiknak eligazodni a leukémia világában” – magyarázza.

„Az emberek nagyon keveset tudnak erről a betegségről. A visszajelzések alapján hétköznapibban mesélem el a betegség és a kezelés folyamatát, mint az orvosok és olyan kérdésekre válaszolok, amit betegek és hozzátartozók tesznek fel” – ecseteli a vlogger.

A pár hónapja indul csatorna mintegy félezer feliratkozóval büszkélkedhet, de a férfi szerint nem a feliratkozók száma fontos, hanem az, hogy a videói minél több olyan emberhez jussanak el, akik így vagy úgy érintettek a leukémiában, s szeretnének róla minél többet megtudni.

„Van olyan anyuka, akinek a kislányát két héttel utánam diagnosztizálták, így ő mindig kérdez. Megkönnyíti nekem a dolgot, ha beszélhetek róla, ráadásul rengeteg biztatást is kapok” – mondja Tamás.

Kollégái, barátai, családtagjai is nézik a videóit.

„Édesanyámnak mondják a faluban, hogy látták a videókat, követik a gyógyulásom. Most már őt is megtanította a párom a YouTube használatra, így édesanyám is a követőim közé tartozik” – árulja el Tamás, akit videócsatornája abban is segít, hogy nem kell egyenként írásban válaszolnia a hogyléte felől érdeklődőknek, mert nehéz sokszor leírnia ugyanazt.

Dananaj Tamás október óta kilenc videót tett közzé: mellbevágó hallani, hogyan értesült a betegségről, miért tartja szerencsének a lépgörcsét, részletesen, ám cseppet sem unalmasan mesél a gyógyszerekről és a vizsgálatokról, szót ejt a kemoterápiáról és az őssejtkezelésről, s bemutatja a kórházat is.

„Folytatni akarom a sorozatot, hiszen a transzplantáció és utána a felépülés is rengeteg kérdést tartogat” – magyarázza a csatorna létjogosultságát. „Szerencsés vagyok, mert a munkahelyem, ahol biztonságtechnikai managerként dolgozom, mögöttem áll és visszavár. Sőt, az egyetem sem hagyott cserben. Pont befizettem ugyanis a félévi tandíjat, amikor kiderült a betegségem, ám az egyetem méltányosan járt el és majd abban a félévben számítják be a befizetett összeget, amikor majd folytatni tudom a tanulmányaimat.”

Tamást megtalálták az okoskodók is. Volt, aki arra biztatta, hagyja abba a kemoterápiát és használjon kannabisz olajat, más probiotikum szedésre ösztönözte.

„Hiszem, hogy minden fejben dől el. Fel kell dolgozni a hírt és nem szabad befele fordulni. Nincs olyan, hogy mi lett volna, ha. Ez van, ezt kell legyőzni. Küzdeni mindig, feladni soha” – üzeni minden sorstársának Dananaj Tamás

Ez is érdekelhet

origo.hu

A gurulódolláros Korányi Dávid és aktmodell felesége, Mihalik Enikő a Soros-Clinton-klánnal bulizott - videó

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Botrány, amit egy vásárló csinált a Lidl-ben: sokkot kapott egy édesanya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi

INSIDER

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány