2 éve

Már a betörők is ezt teszik a kutyákkal

Majdnem megszakadt a szíve a budapesti Orsos Jánosnak. A férfi először még azt hitte, hogy csak meghúzódott kedvence lába, de a történet tragédiába fordult. Bár Eddy egy harci kutya volt, neveltetésének köszönhetően egy igazi kezesbáránnyá vált.

„Először azt hittem, hogy meghúzódott a lába, kedvetlen volt, mérgezés nem látszott rajta, jól evett. Másnapra már húzta a lábát, utána pedig csak nehezen tudott felkelni. Egyre jobban aggódtam érte, kihívtam az állatorvost, addigra sötétet hányt, vért. Iszonyúan szenvedhetett„ – mesélte János szomorúan a Ripost-nak.

Fotó: Ripost

Mint az orvos megállapította, fagyállóval mérgezték meg a kutyát, amit azért is isznak meg szívesen, mert édes az íze. Az állatot el kellett altatni, János pedig nehezen törődik bele, hogy elvesztette kedvencét, aki kölyökkora óta vele volt, és olyan volt neki, mint egy családtag.

Fotó: Ripost

„Eddyt a házban tartottam, de a bejárati ajtót nem zártam, csak az ajtón lévő rácsot. Valószínű, hogy valaki kinyitotta az ajtót és a rácson keresztül beadták neki a fagyállót” – vélekedett a férfi. „Sokat nem járok el itthonról, rosszakaróm sincs, így inkább arra tippelek, valakinek útjában állt a kutyám. Egyre többet beszélnek arról a környéken az emberek, hogy ha egy tolvaj be akar törni egy házba, megmérgezi az ott élő állatot, vagy akár a szomszéd kutyáját, ha megugatja az idegeneket. Arra tippelek, hogy vagy engem, vagy az egyik szomszédomat akarták kirabolni, ez a betörők új módszere. Ráadásul a szomszédaim közül többen is mondták mostanában, hogy motoszkálást szoktak hallani éjszaka, ami szintén erre utal„ – állítja János.

Fotó: Ripost

A férfi nem adja fel: reméli, hogy valaki jelentkezik nála, aki hallott valamit, vagy kiderül, ki a felelős kutyája megmérgezéséért, amit így karácsony közeledtével még nehezebben visel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!