Létrehozva: 2019.12.03.

Gyömrői úti tűz: feltörték a háromgyerekes család kiégett lakását

Egy percre sem mozdul el a gyermekei mellől az az anyuka, akinek a gyerekei megsérültek a Gyömrői úti lakástűzben. Közben kiégett lakásukat idegenek feltörték, szétdúlták. Az anya ellen büntetőeljárás folyik kiskorúak veszélyeztetése miatt: magukra hagyta 7, 5 és 2 éves gyermekét, így a kicsik egyedül voltak, amikor kigyulladt a lakásuk. Isteni szerencse, hogy mindhárman túlélték!

Sötéten magasodik Budapesten, a Gyömrői úton az a régi téglaépület, melyben nemrégiben majdnem életét vesztette három kisgyermek. A házat eladták, már mindenki elköltözött onnan, kiürítették a lakásokat. Néhány otthont feltörtek, talán hajléktalanok tehették, hogy meghúzzák ott magukat. Az az első emeleti lakást, ami élethalál harc színtere volt, szintén feltörték.

Itt élt Zsanett három kisgyermekével: Dominikkal, Benettel és Noellel. Az asszony augusztus 24-én elment vásárolni a közeli benzinkútra, a gyermekeket pedig magukra hagyta a lakásban. Nem sokkal később tűz ütött ki. Abból ítélve, hogy a gyerekszoba van leginkább kiégve, feltételezhető, hogy a tűz ott keletkezett, talán a gyerekek játszottak gyufával vagy öngyújtóval. A két nagyobb fiút egy rokonuk menekítette ki az égő lakásból, ők füstmérgezéssel kerültek kórházba. A legkisebbet, a kétéves Noelt csak a kiérkező tűzoltók tudták kihozni, ő életveszélyes állapotba került. Az anyuka arra ért haza, hogy ég a lakása, veszélyben vannak a gyermekei.

Láttuk, hogy az erkélyen csapnak ki a lángok. Magam mellé vettem Darvas Péter kollégámat, és az erkélyajtón keresztül behatoltunk a lakásba. Ehhez először az kellett, hogy az erkélyajtó lángjait támadjuk meg. Miután eloltottuk, behatoltunk és azonnal keresni kezdtük a kétéves kisfiút.

Az egyik, füsttel erősen telítődött szobában meg is találtuk őt, ahogy Peti felemelte, nyöszörgött szegény. Azonnal levitte és átadta a mentőknek” – emlékezett vissza az oltásra Lajkó Péter szolgálatparancsnok.

Fotó: Sulyok László

 

A két tűzoltó nemrég Bátorság Érdemjelet kapott a Belügyminisztériumtól a hősies életmentésért.

Zsanettet a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanújával, gyanúsítottként hallgatták ki. A három fiút elvették tőle.

„Lefolytattuk a gyámügyi eljárást, amelynek eredményeképp a három kiskorú gyermeket kiemeltük a családból és a szülők egyetértésével rokonoknál helyeztük el” – válaszolta a Ripost kérdésére Budapest Főváros Kormányhivatala.

Zsanett sem tért vissza a lakásba, nem is nagyon tudott volna: a lángok szinte mindent elpusztítottak. Pedig az asszony korábban gyönyörűen felújította az önkormányzati lakást: mindenhol új burkolat, igényes bútorok, jó minőségű háztartási gépek voltak. Legjobban a gyerekszoba sínylette meg a tüzet, ide be se lehet lépni a sok törmeléktől, messziről látni csak, ahogy a kiégett trambulin árválkodik a szoba közepén.

„Noel egy távolabbi, hátsó szobában aludt, oda nem értek el a lángok, és ez volt a szerencse” – magyarázta egy rokon, aki körbevezette az elhagyott lakásban riportereinket. Zsanett a nagymamához költözött, ahol a gyerekeit elhelyezte a gyámügy. Nagyon megviselték a történtek, el sem mozdul a kicsik mellől. Leégett lakásukba vissza se mentek, nem vitték el a holmijaikat sem, inkább újakat vettek. A kis Noel néhány hétig kórházban volt, de most már ő is jobban van. Persze a történteket még mindig emlegetik a testvéreivel. A lakást az önkormányzat lezárta, de feltörték és átkutatták ismeretlenek, most is tárva-nyitva áll...”

Fotó: Sulyok László

Megköszönte unokái életét

„S. Henriett vagyok. A X. kerületben kigyulladt lakásban 3 unokám volt bent: Dominik, Benett és Noel. Az akkor ott lévő mentőszemélyeknek szeretném megköszönni, hogy megmentették az unokáim életet, leginkább a 2 éves Noelét, aki ugyan még intenzív osztályon van, de már nem kritikus az állapota. Soha nem felejtem el, amit az unokáimért tettek” – írta a nagymama az eset után a facebookon.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lopott az RTL Klub őrjöngve trágárkodó sztárja, elkapták Manuelt

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

mandiner.hu

Megérkezett a cukormentes vegetáriánus étrend is

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

astronet.hu

Az Irgalmasság Angyala védelmez minket május 1. és 5. között

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ez meg mi? Köllő Babett videójára nincsenek szavak, ilyet még nem láttunk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!