Létrehozva: 2019.12.18.

A takaró alá bújt, így úszta meg a győri családirtást a 6 éves kislány

A megtört nagymama mondta el a Ripostnak: a takaró alá bújt a kis Léna, amíg brutális apjuk megfojtotta a testvéreit. A kislány nem emlékszik semmire – lehet, hogy azért, mert H. Gábor elkábította a gyerekeket bestiális tette előtt.

A 6 éves kis Léna, a győri családirtás egyetlen túlélője már vasárnap este hazamehetett a kórházból, ahová azután került, hogy apja, H. Gábor a láthatáson megölte két testvérét: a 13 éves Liliánát és a 10 éves Márkot,majd magával is végzett. A férfi nem bántotta a kislányt, ő volt az, aki anyjától segítséget kért, amikor megérkezett értük a győri munkásszállóra.

Fotó: police.hu

Miután a katasztrófavédők rájuk törték az ajtót, és kimenekítették, Lénát kórházba vitték, ahol pszichológusok vizsgálták.

Apja, H. Gábor motivációját csak sejteni lehet: mivel 4 éve feleségét, Annamáriát próbálta egy kalapáccsal megölni, miután megcsalta őt, a kriminálpszichológus valószínűsíti, hogy most is az asszonyon akart bosszút állni.

A tettes négy évvel ezelőtti letartóztatásakor. Fotó: 112press

Amíg a férfi a rácsok mögött volt a gyilkossági kísérlet miatt, Annamária új életet kezdett. Gáborral azonban tartotta a kapcsolatot, a gyerekekkel havonta látogatták a börtönben, sőt Annamária a hivatalos szervek előtt is kiállt volt férjéért: még azt is elérte, hogy a férfival közös legyen a gyerekfelügyelet joga, miközben az ügyészség eltiltotta volna tőle a gyerekeket. Mind az asszony, mint a szakemberek úgy hitték: a férfi szereti a gyermekeit, ragaszkodik hozzájuk. Ám úgy tűnik, Gábor mindenkit átvert, és csak a bosszú vezérelte. Szeptemberben szabadult a börtönből, és azóta ez volt az első láthatása. Az anya vitte oda hozzá a gyerekeket pénteken. A férfi az EON telepén lakott, ám azt tegnap tévesen írtuk, hogy a cég által fenntartott lakásokban, és mint kiderült, nem is a cégnél dolgozott.

A férfi a két nagyobbik gyermekkel hidegvérrel végzett, ám mire a legkisebb lányhoz ért, feltehetően elfogyott a dühe, kitisztult a feje, és őt megkímélte. A kis túlélő, Léna mindebből semmire nem emlékszik, csak annyira, hogy nagyon megijedt azon az éjjelen, és a takaró alá bújt.

- Azt mondja, nem emlékszik semmire. Annyit mondott csak, hogy elbújt a takaró alá. Egyébként meglepően vidám, ahogyan mindig – árulta el a Ripost-nak Margit, a kislány nagymamája, aki hétfő este találkozott a lányával és az unokájával, először a történtek után.

Ha kíváncsi vagy, milyen részleteket árult el még a nagymama és mit mondott a kriminálpszichológus, keresd a Ripost szerdai lapszámát az újságárusoknál!

 

Vizsgálatot indít a miniszter Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi az igazságügyi miniszter, hogy egyértelműen kiderüljön, a győri gyerekgyilkosság ügyében mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja. A tragédia kapcsán Péterfy-Novák Éva író a közösségi oldalán nyílt levelet írt Varga Judit miniszternek, amiben azt kéri tőle: adjon magyarázatot arra, hogy ki a felelős a családirtásért. Varga Judit szintén a közösségi oldalán válaszolt a levélre. Varga Judit bejegyzése:

Tisztelt Péterfy-Novák Éva! „Visszautasítom, hogy két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni. Anyaként és igazságügyi miniszterként, mint minden jóérzésű embert, engem is lesújtott a győri gyermekgyilkosság tragikus híre. A vonatkozó magyar jogszabályok megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek, konkrétan az említett 31. cikknek is. Mindez persze nem elégséges, ha ilyen tragédia előfordulhat. Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezem a felelősség tisztázása érdekében, hogy egyértelműen kiderüljön, a konkrét tragikus esetben mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja. Őszinte részvétem az Édesanyának és az egész családnak!”

           

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

metropol.hu

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

life.hu

Vilmos herceg megszólalt: elárulta, hogy van a rákkal küzdő Katalin

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

origo.hu

A pornómodell Molnár Anikó még több pénzt akar keresni a meztelen képeivel

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Vonatbaleset: így van most a vagonból kizuhant lány

INSIDER

A szüleink még emlékeznek rá: így vásároltunk régen, a szupermarketek előtt

INSIDER

Újra akcióban a banki csalók: ezek az ügyfelek érintettek

INSIDER

Megrohamozták az emberek Orbán Viktort: Kaposváron is mindenki vele akart fotózkodni