3 éve

Ilyen tényleg létezik? Marihuána volt a fizetség

A férfi saját kertjében, egy fóliasátorban termesztette a marihuánát, amelyből ő és édesanyja is fogyasztott, de el is adtak belőle.

A Tatabányai Járási Ügyészség átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a tatabányai férfival szemben, aki házának udvarán két fóliasátorban termesztette a marihuanát, abból édesanyjával együtt fogyasztott, valamint egy harmadik személynek munkadíj gyanánt is adott át.

Fotó: Police.hu

A vádlott tavaly saját és édesanyja fogyasztása, valamint értékesítés céljából kender növényeket termesztett a tatabányai házának udvarán lévő két fóliasátorban. A férfi a növényeket tavaly októberben leszüretelte, amelyből édesanyjával együtt fogyasztott, valamint tavaly november 21-én történt elfogásáig négy alkalommal, alkalmanként 20 gramm kannabiszt adott át egy harmadik személynek. A kábítószert átvevő férfi az első két alkalommal fúrógép és házimozi javításáért neki járó munkadíjként kapta a vádlottól a marihuánát, ezt követően alkalmanként 40 ezer forintot fizetett a termesztőnek.

A nyomozó hatóság tavaly november 21-én a vádlott ingatlanáról összesen 1082,17 gramm kannabiszt foglalt le, amelynek hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határának a 94,66%-a.

Fotó: Police.hu

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a kábítószert termesztő férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, 80 ezer forint vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 998 040 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!