2 éve

Tarlós: jövőre klimatizálják a 3-as metrót

2020-ban megoldják a 3-as metró légkondicionálását, lesz rá fedezet, ugyanis a 2006 előtti Alstom-szerződésekből mintegy 36 milliárd forintot pereltek vissza – közölte Tarlós István főpolgármester.

Tarlós István sajtótájékoztatóján kiemelte: a Városházán 2010 óta nem volt korrupciós botrány, de megvalósítottak 9 év alatt 170 projektet. A főváros vezetését 2010-ben 251 milliárd forintos adóssággal vették át, ebből 180 milliárd volt a Városháza közvetlen adóssága. A BKV-nál körülbelül 80 milliárdos adósságállomány volt, amely még a visszafizetéseket követően, 2015-ben is 53 milliárd forintot tett ki.

Tarlós István a közeljövő tervei közül kiemelt néhány nagyobb, fővárosi koordinálású projektet, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés, a közfejlesztési tanács és a kormány is jóváhagyott már. Ezek között szerepel:

 • a Lánchíd és környékének felújítása
 • további BKV-járműcserék
 • a XIII. kerületi Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítése
 • nagyszabású kerékpáros fejlesztések
 • a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítése
 • az aquincumi híd terveztetése és engedélyeztetése
 • A főpolgármester emlékeztetett arra is, hogy Budapest márciusban elnyerte az Európa legjobb úti célja kitüntető címet, majd néhány hete az Economist brit hetilap szerint a legélhetőbb kelet-európai főváros lett. Budapest a világranglistán húsz helyett lépett előre – mutatott rá.

  Fotó: MTI

  A kampányról szólva elmondta, hogy ő az elvégzett munkáról és a jövőbeni tervekről próbált meg beszélni, de az ellenzék részéről „mindenről szó volt, csak erről nem”: Zuglót „tapintatos homályba borították”.

  A zuglói képviselő-testület pár éve határozott évi száz bérlakás építéséről, és egy sem épült meg, ellenben hetvenet eladtak a meglévőkből.

  Azt, hogy Karácsony Gergely Brüsszelben találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, Tarlós István úgy kommentálta:

  kiment az általunk oly csodált Timmermanshoz, mint annak idején Bástya elvtárs Moszkvába.

  Tarlós István arról is beszélt, hogy elkeserítik az utóbbi időkben napvilágra került esetek: Karácsony hangfelvétel botránya és a kispesti szocialisták korrupciós mutyijai az egész önkormányzatiságra, sőt az egész politikai elitre vagy politikára „rettentő rossz fényt” vet az emberek előtt. A főpolgármester kijelentette: ilyen kampányban, mint a mostani, harminc év alatt nem vett részt, azt borzasztónak, sunyinak és mellébeszélősnek tartja.

   

  Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
  Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!