3 éve

Ezt nem hiszed el: Extravagáns célt tűztek ki a magyar futók

Megkezdődött az Országfutás. A tetszés szerint választott távot október 23-ig lehet teljesíteni. Bárki ingyenesen nevezhet az esemény oldalán és utazni sem kell ahhoz, hogy részt vegyünk ezen a különleges futáson.

Szerző Ripost

Aki hozzá akar járulni a kilométer gyűjtéshez, annak nincs más dolga, mint regisztrálni az orszagfutas.hu oldalon és beírni a vállalt távot. Minden résztvevő e-mailben kap diplomát.

„Futóknak és kocogóknak, sétálóknak és túrázóknak, súlytól, nemtől, kortól függetlenül szól a felhívás, mindenkit szeretnénk megmozdítani” – mondta el a Ripost-nak Vadász Vince, az esemény főszervezője. A szervező kihangsúlyozta: a kezdeményezéssel szeretnék felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára és arra, hogy a futás és a gyaloglás a legkönnyebben elérhető, különösebb eszközöket nem igénylő mozgásforma. Az Országfutás egy jó motiváció lehet a mozgás megkezdésére.

„Ha eddig valaki szabadideje nagy részét a tévé előtt ülve töltötte és csak most határozta el, hogy elkezd futni, s nagyon lassan, bele-belegyalogolva fut, s a régi melegítőjét sem cseréli le divatos futónadrágra, az bátran csatlakozon, mert az Országfutáson egyik sem hátrány” – ecsetelte Vadász Vince.

Bárhol lehet futni és bármekkora távot. Aki október 23-ig teljesíti a vállalt távot, hozzájárulhat ahhoz, hogy meglegyen az országhatárnyi táv. Mint megtudtuk: amikor először rendezték meg az eseményt, akkor a szervezők célja az az volt, hogy a résztvevők egy nap alatt virtuálisan körbefussák az országot: ez 2246 kilométert jelent, de már az első alkalommal túlteljesítették a távot. Idén már a Hold a cél, azaz a Föld és a Hold közötti 384 402 kilométeres távolság teljesítése.

„Szerencsére egyre többen vagyunk, akik rendszeresen futunk, túrázunk, gyalogolunk. Gyertek sokan mozdulni, kerüljük meg minél többször együtt Magyarországot!” – buzdítja futásra az embereket Lubics Szilvia, az esemény fővédnöke.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!