3 éve

Új végállomást avattak, az utasok elégedetlenek vele

Hetek óta új helyről, a Széll Kálmán térről indulnak a volánbuszok a budai agglomeráció irányába, ám az utasok egyáltalán nem elégedettek az új buszállomással, káoszt jósolnak az ősz elejére.

Ahogy arról a Ripost korábban beszámolt új helyről indulnak az autóbuszok a budai agglomeráció irányába. Míg korábban a Széna tér szélén lévő busz végállomásról indultak a Volánbusz járatai, addig néhány hete átköltöztették az egész végállomást a Széll Kálmán tér szélére a Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közé. A költöztetéssel nem is lenne gond, ám az utasok nem ugyanazt a szolgáltatást kapják, mint a régi végállomáson a panaszok szerint.

„Örülünk, hogy közelebb került a volán végállomás a metró megállóhoz, de azért jobban is megcsinálhatták volna. Pénztár helyett csak néhány automatát tettek ki, azokkal pedig mit csináljunk, ha elromlanak? Remélem ezt az esőbeállót sem gondolták komolyan! Jön egy nagyobb zuhé és mindenki szét fog ázni. A régi végállomás sokkal jobb volt, ez inkább visszalépés, mint fejlődés” – fakadt ki lapunknak Szántó Zsuzsanna, aki Pátyról ingázik a fővárosba dolgozni.

Pénztár csak a Széll Kálmán téri BKK Ügyfélközpontban van.
Fotó: Markovics Gábor

A felmerült utaspanaszokkal megkerestük a Volánbusz Zrt.-t is, ahonnan felemás választ kaptunk kérdéseinkre. A cég szerint még lesz némi változtatás, de a jelenlegi helyzet már nagyjából így marad.

„Jelenleg 2 darab 50-55 fő befogadására alkalmas esőbeálló van, de az őszi esőzések előtt telepítünk egy harmadikat is, a buszok pedig indulás előtt negyedórával állnak be a megállóba. Jegy vásárlásra és az interneten előre megvásárolt jegyek nyomtatására a végállomáson elhelyezett automatáknál van lehetőség, de a Széll Kálmán tér közepén lévő BKK Ügyfélközpontban is van egy külön volános pénztár” – nyilatkozta a Ripost-nak a Volánbusz Zrt.

Hamarosan elkészül a harmadik esőbeálló is.
Fotó: Markovics Gábor

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!