Létrehozva: 2019.09.01.

Iskolakezdéssel jönnek a dugók, mutatjuk mit érdemes elkerülni

Hétfőtől iskola, vége a nyárnak: az egész ország útnak indul! Noha ettől a naptól kezdve már végig utazhatunk a nagykörúti villamosokkal, a fővárosban több helyen óriási közlekedési dugó várható. Összeszedtük, hol dolgoznak az utakon, melyik pontokat érdemes elkerülni hétfő reggel!

Pasaréti út

A Buda szívében fekvő forgalmas úton több ütemben dolgoznak a munkások, az autóutat és a járdákat felújítják, de rendezik a parkolási helyzetet is. Örömhír, hogy augusztus utolsó hetében már csak az utolsó simításokat végezték a Szilágyi Erzsébet fasor és Gábor Áron utca közötti egyirányúsított szakaszon, ám a Gábor Áron utca felett egészen a Pasaréti térig most kezdenek csak neki igazán a munkálatoknak, ahol szintén egyirányúsítanak a belvárosból kifelé. A felújítás érinti a főváros egyik legforgalmasabb buszvonalát, az 5-ös járatot, a buszra a Pasaréti tér és Városmajor között a Kelemen László utcai és Szilágyi Erzsébet fasori megállókban lehet felszállni.

Fotó: Markovics Gábor

 

Arany János utca és Podmaniczky tér

Bár a metrómegálló miatt igen forgalmas Podmaniczky tér felújításával augusztus 31-ig végezni kellett volna a tervek szerint, az ott tapasztalható állapotok még nem ezt tükrözik. Bár látszólag a munkások gőzerővel dolgoznak, még nincs kész a felújítás során parkosított régi trolibusz végállomás. Az ígéretek szerint nemcsak a gyalogutakat és a közvilágítást újítják fel, de több tucat fát is elültetnek.

Fotó: Markovics Gábor

 

Pusztaszeri út és Szépvölgyi út

A II. kerületi Pusztaszeri úton nyár közepe óta dolgoznak a munkások és a tervek szerint október végéig nem is lesz változás. A felújítási munkálatok miatt a Felső Zöldmáli út és a Cimbalom utca közötti szakaszon irányonként csak egy-egy sávon halad a forgalom. Ugyanakkor a Szépvölgyi út alján, a Lajos utca és Árpád fejedelem útja közötti tér felújítását befejezték. Rendbe tették a térkövezést, új közvilágítást is kapott és rendezték a parkolási helyzetet.

Fotó: Markovics Gábor

 

Erzsébet híd, pesti hídfő

Távhővezeték-építés miatt továbbra is kaotikus a helyzet az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó úton és a Kossuth Lajos utcában. Mindez legalább november közepéig így is marad. Az autósok sávszűkítéssel és sáveltolással számolhatnak, emiatt pedig garantált a hatalmas dugó, szinte a nap minden szakában. Ugyanakkor a híd Március 15. téri lehajtóját is egyirányúsították a rakpart irányába, illetve a híd alatti Belgrád rakparton is csak egy-egy sáv járható irányonként.

Fotó: Markovics Gábor

 

Szentendrei út

Csaknem egyhónapos csúszással indult meg a Szentendrei út felújítása Óbudán, a Mátyás király utca és Pünkösdfürdő utca között és legalább tavaszig számítani lehet dugókra. Ezen a felújítandó szakaszon kicserélik a régi, elhasználódott aszfaltot, ám a korábbi tervekkel ellentétben a járdákhoz nem nyúlnak és a parkolási helyzetet sem tudják rendezni a zöldfelület rendezése körül kialakult helyzet miatt.

Fotó: Markovics Gábor

 

Rómer Flóris utca

Az egyik budai menekülő útnak számító Rómer Flóris utca teljes szélességében járhatatlan az ott dolgozó munkagépek miatt a Margit körút és a Zivatar utca között. A környék kisebb utcáiban is forgalmi változásokra lehet számítani. A lezárás érinti a 91-es, 191-es és 291-es buszok közlekedését is.

Fotó: Markovics Gábor

 

Hétfőtől újra teljes szakaszon járnak a körúti villamosok

Több hónapnyi munkálatok után végre újra teljes szakaszon közlekednek a 4-es és 6-os villamosok szeptember másodikától. A Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér, valamint Újbuda-központ között június 15. óta dolgoztak a munkagépek, ám július 6-tól a Margit körúti szakaszt is felbontották. A csaknem két kilométer hosszúságban megbontott villamospályán korszerű, könnyen karbantartható vágányokra cserélték a sínpályát, így remélhetőleg kevesebb zűrzavar lesz a későbbiekben a világ egyik legforgalmasabbnak számító villamos vonalán.

Fotó: Markovics Gábor

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Gulácsi előtt most ezért fejet hajthat a Bundesliga összes kapusa + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka