Létrehozva: 2019.09.30.

A játék összeköt Pécs városában is

Újabb befogadó játszóteret adtak át a Szerencsejáték Zrt. játszótér-építési programjának köszönhetően, amelyet ép és fogyatékossággal élő gyermekek közösen használhatnak. A játék összeköt! program hatodik befogadó játszóterét Borbás Károly, a Szerencsejáték Zrt. Pécsi Értékesítési Régiójának vezetője, valamint Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere adta át Pécsett.

2019-ben a Szerencsejáték Zrt. kibővített társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésének köszönhetően immár hatodik közösségi játéktere nyílt meg, a program azonban tovább folytatódik.

A nemzeti lottótársaság felelős állami vállalatként kiemelten kezeli a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációjának ügyét. A vállalat a közép-kelet európai régióban elsőként vállalta, hogy a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részét minden évben közösségi célra fordítja és országszerte befogadó játszótereket épít. A társaság idén jelentősen kibővítette a kezdeményezést, a tavaly átadott létesítményeken kívül összesen hat helyszínt nyit, illetve nyitott meg országszerte, amelyekben számos újdonságot is bevezetett: a korábbiaknál is több játékot helyezett el, illetve az eddigiekhez képest esztétikusabban kialakított közösségi tereket hozott létre.

A kombinált homokozó, az akadálymentes forgó, a dupla alagút, a fészekhinta, vagy a kombinált akadálymentes játszóeszköz kialakításának köszönhetően biztonságosan használható, így mozgásukban korlátozott személyek is bátran kipróbálhatják. A játék összeköt! program jövő évi folytatásával pedig ez a lehetőség egyre több gyermek számára adatik majd meg.

„Pécsiként számomra kiváltképp örömteli, hogy dinamikusan fejlődő városunkban átadhatom „A játék összeköt!” program keretében megépült legújabb, fontos társadalmi funkciót betöltő játszóteret a családok és elsősorban a gyermekek örömére. Azzal, hogy itt minden gyermek személyes élményeket szerezve tud majd együtt játszani, ez a közösségi tér a társadalom szempontjából is pótolhatatlan feladatot tölt be a fogyatékossággal kapcsolatos pozitív attitűdök és értékrend kialakításában. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk programunk folytatása mellett, amelyet az elkövetkező időszakban minél több családhoz és gyermekhez szeretnénk eljuttatni országszerte” – fogalmazott Borbás Károly, a Szerencsejáték Zrt. Pécsi Értékesítési Régiójának vezetője.

„Nagyon köszönjük a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy „A játék összeköt!” program keretében a mai napon megnyitott játszótéren immáron Pécs városában is lehetőségük van a fogyatékossággal élő- és az ép gyerekeknek arra, hogy közösen átélt élményeken keresztül ismerjék meg egymást. Biztos vagyok benne, hogy ez a szép játszótér a jövőben sok család közös találkozási pontja lesz és sok gyereknek fog önfeledt örömöt szerezni.” – mondta Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Minden száj tátva marad a Real-sztár őrjítően szexi, új barátnőjének fehérneműs képeitől - galéria

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

metropol.hu

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Felforr a levegő Tolvai Reni merész fotójától, melltartóra vetkőzött

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!