3 éve

Ezt művelték a nyestek Budapesten

Ellepték a nyestek a fõváros XVII. kerületét, egyre többen panaszkodnak a károkat okozó apró ragadozókra.

Szerző Ripost

„Harapásnyom volt a cicámon, feldagadt a lába. Be is lázasodott, állatorvoshoz kellett vinnem. Az állatorvos szerint nyest harapta meg" – mesélte a %Ripost%-nak a főváros XVII. kerületében élő Répás Marianna.

A Darnózselin élő Borbély Gábornak a kocsiját rongálta meg egy állat.

„Alig hároméves az autóm. Belemászott a nyest az egyik éjszaka, és szétrágta a szigetelést. A tacskóim egyből rágerjedtek és elzavarták, de attól tartok, vissza fog jönni" – magyarázta a %Ripost%-nak.

Hasonlóan járt Szabó Péter Dunakeszin: a nyest szétrágta a borítást az autója motorterében és összejárkált mindent, ott hagyva sáros mancsa a nyomait.

A nyestek ellen különböző házi praktikákkal próbálnak védekezni az emberek, például kutyaszőrt szórnak szét a kertben, körbe bástyázzák az autót vízzel töltött palackokkal, éjszakára kint hagyják a bekapcsolt rádiót, ám mindezek nem sokat érnek.

„A nyest okos állat, gyorsan rájön a trükkre" – vélekedik Both Zoltán állatbefogó. „A szemét és a kutyának, macskának kitett táp vonzza. Az épületet érdemes vadhálóval védeni, és hasznos lehet ellenük a riasztó spray is."

 

Portyázik a róka is
Budapest XVIII. kerületében, az Iharos Sándor utcánál Mirk Viktor fényes nappal látott rókát. „A bokros részről jött elő" – mondta el a %Ripost%-nak. „Szelíd volt, de elkerültük egymást. Valószínűleg élelmet keresett. Értesítettem a szomszédokat, nehogy valakinek baja essen!"

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!