3 éve

Leállíttatta a metrót a volt BKV-s, csak mert nem ért oda a postára

Az orra elõtt ment el a metró, ezért dühbõl vészhelyzetet jelentett.

A fővárosban élő B. J. lekéste a metrót, ezért azt kérte, állítsák meg a szerelvényt. A rendőrség közleménye szerint a 23 éves fiatal a diszpécsernek dühében azt füllentette, hogy két kislány beesett a sínek közé. A Bors telefonon érte utol az érintettet, aki szerint elferdítették a valóságot.

"Az orrom előtt csukódott be a szerelvény ajtaja, én pedig a peronon lévő segélyhívón ke­resztül a diszpécsert arra kértem, hogy állítsa meg a metrót, hogy fel tudjak rá szállni. A Móricz Zsigmond körtéren lévő postára siettem, ami nyolckor zárt, így az volt az utolsó metró, amivel még odaértem volna időben. Fogalmam sincs, hogy a gyerekeket honnan szedték, én erről egy szóval sem beszéltem nekik" – állította a Borsnak B. J. A férfi azt kérte, még a keresztnevét se írják le. A rendőrségi közlemény alapján el­mondása szerint többen ráismertek, nem szeretné, hogyha emiatt még nagyobb bajba kerülne.

A BRFK közlése szerint a férfi indokolatlanul jelentett vészhelyzetet, ezért a diszpécser – miután áramtalanította a metróárkot – értesítette őket. A rendőrök helyszínre érkezéséig a biztonsági szolgálat visszatartotta a férfit. A zsaruk előállították a XI. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók közérdekű üzem megzavarása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

"A Keleti pályaudvar felé közlekedő szerelvényre szerettem volna felszállni, a diszpécsernek még a pályaszámot is elmondtam, de ő mégis a Kelenföld irányába közlekedő, éppen a peronon várakozó metrót állította le. Én együttműködő voltam, nem kellett visszatartani" – állítja a Borsnak határozottan a férfi. Az utasoknak egyébként nem kellett sokat várniuk, szűk öt perc múlva már indulhatott tovább a szerelvény.

A korábban a BKV-nál is dolgozó informatikus férfi a Borsnak elismerte, hibás abban, hogy az utolsó pillanatban indult a postára, s abban is, hogy ha lekési a metrót, nem az a megfelelő megoldás, hogy megpróbálja megállítani azt, de nem gondolja, hogy ezzel megzavarta volna a közlekedést.

A Bors kérdésére, a rendőrséggel egybehangzóan, a BKV azt közölte: „a férfi, miután az állomásról éppen induló szerelvényt lekéste, azt állította a diszpécsernek a peron segélyhívóján keresztül, hogy két kislány a sínek közé esett. Az állomási diszpécser, az ilyenkor előírt protokoll szerint, az állomást azonnal áramtalanította a vontatási feszültség alól, majd lement a peronra kivizsgálni az esetet. Ekkor derült ki, hogy szándékos félrevezetés történt.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!