RETRO RÁDIÓ

Kóstoltad már a kenyérfagyit? Most Budapesten megteheted

Kóstoltad már a kenyérfagyit? Most Budapesten megteheted
RIPOST
Szerző
RIPOST
Létrehozva2019. 05. 14. 16:55

Paprika- és a serclikreációikkal fogják lenyûgözni a látogatókat a sztárséfek a csütörtöktõl vasárnapig tartó 9. OTP Gourmet Fesztiválon a Millenárison. A résztvevõk megismerkedhetnek Oroszország és Korea konyhájával is.

A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja, a saját budapesti
éttermének nyitására készülő Rácz Jenő dashis tőkehala és a
friss csillagos Babel már klasszikusnak számító szarvasgombás
tojásos nokedlije: ezeket is megkóstolhatja, aki kilátogat május
16-19. között a Gourmet fesztiválnak helyet adó Millenáris Parkba.

A fesztivál idei tematikája, a paprika, a sercli és a sör hármasa a
legnívósabb éttermek séfjeit is megihlette. Az Onyx egyetlen
fogásban egyesíti a három alapanyagot: kenyérfagylaltjukat paprikás
málnaöntettel és sörkockákkal kínálják majd. A Babel a csillagos
nokedli mellé egy másik remek fogását is hozza, amelyhez a helyben
grillezett polipcsápot rendhagyó módon először sörben pácolják.

Az országban először lehet megkóstolni, milyen ízeket hoz ki az alapanyagokból a népszerű főzőműsorból ismert Rácz Jenő, aki tőkehala mellett espelette-i paprikával készített kacsamellel és saját sajttortájával is bemutatkozik.

Az elegáns Salon paprikaszörpöt főz, az Arany Kaviár nemcsak egy különleges pelmenyit kínál a fesztiválon, de nevéhez hűen kaviárkóstolót is hoz, és az Osztrigasommelier is kitelepül friss áruval.

 

Thaiföldről hozta ízeit a magyar sztárséf

Meghívást kapott a fesztiválra Varga Dániel, a januárban nyílt, Aum nevet viselő fine dining étterem séfje, aki fellép és főz is a nagyszínpadon. Étterme különlegessége, hogy nem egy elegáns, gazdag környéken nyílt, hanem az óbudai panelek árnyékában, a Flórián téren. Mégis gyorsan berobbant a köztudatba, gasztrobloggerek, üzletemberek, politikusok , celebek látogatják. A konyha kínálatán látszik, hogy a séf  Thaiföldről jött haza, elhozva onnan a távolkelet ízeit, de hozzáigazította azokat a magyar ízlelőbimbókhoz. Most a Gourmet fesztiválon is megmutatja, mit tud.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.