tóth gabi
Paprika- és a serclikreációikkal fogják lenyûgözni a látogatókat a sztárséfek a csütörtöktõl vasárnapig tartó 9. OTP Gourmet Fesztiválon a Millenárison. A résztvevõk megismerkedhetnek Oroszország és Korea konyhájával is.
A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja, a saját budapesti
éttermének nyitására készülő Rácz Jenő dashis tőkehala és a
friss csillagos Babel már klasszikusnak számító szarvasgombás
tojásos nokedlije: ezeket is megkóstolhatja, aki kilátogat május
16-19. között a Gourmet fesztiválnak helyet adó Millenáris Parkba.
A fesztivál idei tematikája, a paprika, a sercli és a sör hármasa a
legnívósabb éttermek séfjeit is megihlette. Az Onyx egyetlen
fogásban egyesíti a három alapanyagot: kenyérfagylaltjukat paprikás
málnaöntettel és sörkockákkal kínálják majd. A Babel a csillagos
nokedli mellé egy másik remek fogását is hozza, amelyhez a helyben
grillezett polipcsápot rendhagyó módon először sörben pácolják.
Az országban először lehet megkóstolni, milyen ízeket hoz ki az alapanyagokból a népszerű főzőműsorból ismert Rácz Jenő, aki tőkehala mellett espelette-i paprikával készített kacsamellel és saját sajttortájával is bemutatkozik.
Az elegáns Salon paprikaszörpöt főz, az Arany Kaviár nemcsak egy különleges pelmenyit kínál a fesztiválon, de nevéhez hűen kaviárkóstolót is hoz, és az Osztrigasommelier is kitelepül friss áruval.