RETRO RÁDIÓ

Felfedi a Piemont Királya titkát a cukrász

Felfedi a Piemont Királya titkát a cukrász
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 05. 25. 16:15

Közkinccsé kívánja tenni az idei Év Fagylaltja receptjét a gyõztes íz kitalálója. A nem mindennapi versenyt még csütörtökön rendezték meg Szombathely fõterén azért, hogy a hagyományos, jó minõségû kézmûves fagylaltot népszerûsítsék. Az idei seregszemlére 56 fagylaltot neveztek.

„A győztes fagyit már meg is lehet kóstolni Nagyrécsén, a Da Crema Fagyizóban" - mondta a %Ripost%-nak a győztes íz kitalálója, Wilheim Dávid.

Kifejtette: nyilvánossá szeretné tenni a receptet, hogy bárki megcsinálhassa ezt a fagyit és szívesen odaadja bárkinek a receptet, aki kéri. Azt szeretné ugyanis, ha minél jobban elterjedne a minőségi, kézműves fagylalt. 

A Piemont Királya névre keresztelt fagyi összetevőiről Wilheim Dávid elmondta: alapja piemonti mogyoró, amit tonkababos feketeszeder öntettel párosított, a tetejére pedig ostyatörmeléket, mogyorót és kakaót szórt. A fiatal cukrász két kategóriában is indult, a cukormentesek kategóriában is dobogós helyen végzett. A Frutta al Cioccolato ezüstérmet nyert.

„Ez egy cukor- és tejmentes csokifagyi" –magyarázza a készítő.  Ezt a fajta csokifagyit csoki és víz keverékéből szokták készíteni, Dávid a víz helyett azonban narancslét használt.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.