kulcsár edina
Közkinccsé kívánja tenni az idei Év Fagylaltja receptjét a gyõztes íz kitalálója. A nem mindennapi versenyt még csütörtökön rendezték meg Szombathely fõterén azért, hogy a hagyományos, jó minõségû kézmûves fagylaltot népszerûsítsék. Az idei seregszemlére 56 fagylaltot neveztek.
„A győztes fagyit már meg is lehet kóstolni Nagyrécsén, a Da Crema Fagyizóban" - mondta a %Ripost%-nak a győztes íz kitalálója, Wilheim Dávid.
Kifejtette: nyilvánossá szeretné tenni a receptet, hogy bárki megcsinálhassa ezt a fagyit és szívesen odaadja bárkinek a receptet, aki kéri. Azt szeretné ugyanis, ha minél jobban elterjedne a minőségi, kézműves fagylalt.
A Piemont Királya névre keresztelt fagyi összetevőiről Wilheim Dávid elmondta: alapja piemonti mogyoró, amit tonkababos feketeszeder öntettel párosított, a tetejére pedig ostyatörmeléket, mogyorót és kakaót szórt. A fiatal cukrász két kategóriában is indult, a cukormentesek kategóriában is dobogós helyen végzett. A Frutta al Cioccolato ezüstérmet nyert.
„Ez egy cukor- és tejmentes csokifagyi" –magyarázza a készítő. Ezt a fajta csokifagyit csoki és víz keverékéből szokták készíteni, Dávid a víz helyett azonban narancslét használt.